Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Van Vmbo-scholier tot ballonnenleverancier!

Blog

Van Vmbo-scholier tot ballonnenleverancier!

Docent Economie en leerlingbegeleider, Herman van Iterson, duikt het verleden in en zoekt een oud-leerling op. In de showroom van de winkel aan de Katwijkerweg vindt een ontmoeting plaats tussen de docent en zijn alumnus. Kevin den Dulk (27) is trots op zijn eigen bedrijf. Regelmatig brengt hij, als Ballonnenkoerier, de meest uiteenlopende versieringen vanuit zijn winkel naar verschillende locaties in de regio. Zo was dit ook het geval begin juli op het Wellantcollege Rijnsburg, waar maar liefst 125 leerlingen afgelopen jaar slaagden voor het vmbo-diploma.

Brutowinstberekening
“Als ik die schema’s voor brutowinstberekening niet had geleerd, was het nooit iets met mij geworden”, zegt Kevin lachend. De leraar en leerling van toen ontmoeten elkaar na 11 jaar weer. Ditmaal op de werkvloer van een trotse jonge ondernemer.

Op de vraag of Kevin al wist wat hij wilde worden toen hij twaalf jaar was volgt er een stilte. “Dit was toen al een lastige vraag”, zegt Kevin. Hij vertelt over het bakkersberoep van zijn vader en opa. ‘Kevin moest geen bakker worden’ vond zijn oma. Met een vmbo-diploma op zak kon hij uiteindelijk alle kanten op. Hij kan zich nog goed de economielessen herinneren. “Vooral in de periode van mijn derde en vierde jaar op het Wellantcollege herinner ik mij de lessen van meneer Van Iterson nog goed”. Het begrip ‘ondernemen’ is wat hen toen verbond en nu weer samenbrengt. Van Iterson bestempelt zijn lessen Economie met bedrijfsadministratie in dit geval als ‘wijze les’ voor Kevin. Met als resultaat een prachtige winkel.

Klantcontact
Na de Gemengde Theoretische Leerweg met Duits in zijn talenpakket ging Kevin naar het mbo. “Zelf had ik een voorliefde voor het maken van webshops,” vertelt hij verder. “Helaas paste de opleiding ICT toch niet helemaal bij mij. Maar na een tijdje te hebben gewerkt ben ik toch weer naar school gegaan”. Met gemak rond hij zijn opleiding ondernemerschap op niveau 4 af, waar hij uitblinkt in de economievakken.

“Het verantwoordelijkheidsgevoel is erg groot” vindt Kevin. Op school was dit natuurlijk soms wel anders. Ik dacht er op dat moment nog niet zo over na”. Kevin is in 2012 gestart met de webshop: Ballonnenkoerier.nl. Hierdoor had hij klanten door het hele land. De focus ligt nu meer op losse artikelen (van geboorte tot pensioen) in de winkel en uiteraard de bezorging op locatie.

De beide heren blikken even vooruit en Kevin vertelt over de mogelijkheden van decorateur en de nieuwe technieken. Op deze manier hoopt hij klanten te kunnen blijven bedienen in de regio en/of eventueel toch weer met een webshop.

Ingezonden door Wellant College Rijnsburg

Kattuk.nl heeft in 2012 Kevin ook geïnterviewd over zijn bedrijf. Lees dat interview: 

Interview met Kevin van The Party Service. Ballonnenbogen, licht- en geluid, alles voor een geslaagd examenfeestje!

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X