Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Met Burgemeester Rick op naar de 21e eeuw

Blog

Met Burgemeester Rick op naar de 21e eeuw

Voor een fris en bruisend Katwijk

Soms gebeuren er dingen waarvan mensen jaren later je zullen vragen, waar was jij toen het gebeurde? De moord op president Kennedy, de maanlanding, het Nederlands elftal die het EK van ’88 wint. Dat soort zaken. Afgelopen zaterdag in de Burgt in Rijnsburg vond zich ook zo’n gebeurtenis plaats. De jongste kandidaat voor het burgemeesterschap presenteerde zich aan de pers, politiek en kiezer. De 16-jarige Rick van der Plas wil burgemeester worden van alle Katwijkers. En op de vraag “waar waren jullie toen het gebeurde” kan Kattuk.nl beantwoorden met…. Wij waren erbij!

In een halfvolle zaal in de Burgt, hadden iets voor drieën, pers en geïnteresseerden zich verzameld om de mogelijk nieuwe burgemeester van Katwijk te zien. De kandidaat krijgt in zijn campagne hulp van de internetbazen van PodKat. PodKat organiseert voor hem zijn campagne, PR en dus ook deze presentatie. De presentatoren burgemeester-rickvan PodKat waren niet te missen. De aanwezige campagneposters verraadden al de achternaam van de kandidaat, Van der Plas 2017. Al moeten wij van Kattuk.nl wel bekennen, wij wisten via goed ingelichte bronnen al enkele dagen wie de kandidaat was en welk pak hij aan zou trekken. Maar goed, wie zijn wij om een leuk feestje te verstoren;).

PolitiKat-verslaggever Sonny Spek, tevens persvoorlichter van de kandidaat, opende de persconferentie en legde de procedure uit. Na Sonny’s praatje was het dan eindelijk tijd, het moment supreme! Rick van der Plas kwam het podium op onder luid gejuich en goede muziek. Van der Plas begon zelfverzekerd en inspirerend. “De jeugd is de toekomst, wordt vaak gezegd. Dames en heren, hier staat de toekomst!”

“Katwijk is meer dan een optelsom van SGP, ChristenUnie en CDA” vertelde Van der Plas. Hij liet meteen merken dat hij in zijn campagne zijn peilen richt op de christelijke partijen. Rick toonde zich een burgemeester voor diegenen die een ander Katwijk willen. Een fris en bruisend Katwijk. “Katwijk moet klaar gestoomd worden voor de 21ste eeuw” zoals één van de PodKat-medewerkers treffend zei.

Wat er gaat gebeuren wanneer Rick burgemeester is? Daar wou hij nog niet veel over kwijt. Wel kon hij bevestigen dat er kansen zijn voor een eventuele Vaxit, een al dan niet onvrijwillig vertrek van Valkenburg uit de gemeente Katwijk. “Valkenburg is voor mij niets meer dan een weg naar Leiden. Ik neem overigens altijd de weg via Rijnsburg!”. Van der Plas had hiermee de lachers op zijn hand, maar toonde wel gelijk één ding, hij is niet bang om orde op zaken te stellen!

Maar al die jeugdigheid en bravoure brengt natuurlijk wel wat vragen op. Kan iemand van 16 jaar eigenlijk wel een grote gemeente als Katwijk leiden. Zeker als je geen bestuurlijke leiding hebt gehad. “Onzin” zegt Van der Plas. “Ik heb genoeg bestuurlijke ervaring. Ik heb bij de Zeeverkenners gezeten!”.

Al snel verliet Rick de zaal, na maar enkele vragen te hebben beantwoord. Dit gaf ons wel de mogelijkheid om de heren van PodKat te spreken. Waarom stonden zij achter Rick van der Plas? Ten eerste omdat hij natuurlijk een interessante kandidaat is, aldus de mannen. Maar verder wil PodKat vooral een punt maken.

“Van de 21 kandidaten heeft tot nu toe zich maar één kandidaat zich bekend gemaakt. Wij dagen de overige 20 kandidaten nu uit om openheid van zaken te geven” aldus Sonny Spek. “Het is natuurlijk belachelijk dat de Katwijkers geen enkele inzage en invloed hebben in wie hun volgende burgemeester wordt.” PodKat ziet eigenlijk nog liever dat Katwijkers hun eigen burgemeester kunnen kiezen. Zo wordt het kandidaatschap van Van der Plas een opzet naar een breder maatschappelijk debat. 

Na de persconferentie was het tijd voor een borrel, een peuk en een praatje achteraf. De middag was een groot succes. Rick werd achteraf nog geïnterviewd door het Leidsch Dagblad en RTLnieuws. Een ding was dus zeker, we zijn getuige geweest van het begin van een grootse politieke carrière. Er wordt geschiedenis geschreven in Katwijk en Kattuk.nl is erbij!

Door: Leendert

Eerdere bericht op Kattuk.nl

Video op PodKat

Hoe word je burgemeester in Nederland?

podkat2017

Hierna nog wat foto’s

 

 

Geschreven door: Leendert

Geen reacties

Laat een reactie achter

X