Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Van alles te beleven in de bibliotheek: nieuwe activiteitenagenda voorjaar 2020

Blog

Van alles te beleven in de bibliotheek: nieuwe activiteitenagenda voorjaar 2020

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Bibliotheek Katwijk staat in ieder geval klaar met een gloednieuw activiteitenprogramma voor jong en oud. Van filmavonden tot lezingen, van cursussen tot creatieve workshops, van een bijzondere concertlezing tot jeugdactiviteiten in de Makersplaets. Een gratis activiteitenagenda ligt klaar in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle informatie is ook te bekijken op www.bibliotheekkatwijk.nl en via de kaartverkoop zijn vanaf nu toegangskaarten te koop. Wees er op tijd bij!

Filmavonden, lezingen en meer
De filmavonden in de bibliotheek zijn populair: gezellige ontmoetingen, laagdrempelig en dichtbij huis. De komende maanden staan er vijf op het programma. De vertoonde films zijn actueel en vaak gebaseerd op een boek.

Daarnaast ontvangt de bibliotheek weer uiteenlopende gasten. Een kleine greep: Professor Jan de Lange komt vertellen over het verhaal achter de barakken bij vliegveld Valkenburg. Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van de bestseller ‘Grand Hotel Europa’, komt in de Boekenweek naar Katwijk om te vertellen over dit boek. Schrijfster/columnist Anna van den Breemer geeft op geestige wijze een inkijkje in de grote en kleine problemen waar ouders van jonge kinderen mee te maken hebben. Tijdens het Katwijkse Boekenbal kan iedereen weer kennismaken met lokale schrijvers en hun boeken. Meesterverteller Jan Brokken en het Berlage Saxophone Quartet verzorgen in april een zeer bijzondere voorstelling ‘De weg naar de vrijheid’. Om niet te missen! Ook gaan er twee leesgroepen starten: eentje met Nederlandse en vertaalde literatuur en eentje met boeken over geschiedenis. Wie zijn/haar creativiteit weer eens wil voelen stromen kan bij Marleen Dijkdrent aanschuiven in het CreaCafé. 

Informatieve cursussen en workshops
Iets bijleren kan ook in de bieb. De bibliotheek is de plek waar mensen zich actief kunnen informeren en al doende leren. Zoals: de vernieuwde internetcursus ‘Klik & Tik’, workshop ‘Doe meer met je OV chipkaart, de ‘Cursus Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid’, workshop ‘Veilig online bankieren’ en de cursus ‘Slim omgaan met geld’. En voor wie iets met zijn/haar schrijftalent wil doen is er een poëzieworkshop of een schrijfcursus.

Jeugd
Voor de jeugd is er een uitgebreid programma met leuke digitale workshops en cursussen in de Makersplaets: van Scratch tot Lego WeDo, van Green Screen tot Ozobots, van Minecraft tot vinylsnijder. Super interessant en leuk om de digitale vaardigheden van kinderen spelenderwijs en met begeleiding te ontwikkelen. Verder: kindervoorstellingen tijdens de Nationale Voorleesdagen, leuke knutselmiddagen, jeugdfilms, muzikaal vertelfeestje, kindercollege met Dieuwertje Blok, een break-in box over de Limes en nog veel meer. Op woensdagmiddagen en in de vakanties zit je altijd goed in de bibliotheek.

Toegangskaarten?
Kijk voor het hele programma en toegangskaarten op www.bibliotheekkatwijk.nl

Voorkant voorjaarsfolder 2020 Bibliotheek Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X