Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Vaccinatie tegen het coronavirus

Blog

Vaccinatie tegen het coronavirus

Een vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de coronacrisis in Nederland. Als er een goed werkend en veilig vaccin beschikbaar is, wordt er begin 2021 gestart met de vaccinatie.

Besluit kabinet
Er zullen niet meteen genoeg vaccins zijn voor iedereen, als er een goedgekeurde is tegen het coronavirus. Het kabinet volgt daarom het advies van de Gezondheidsraad over welke doelgroep er als eerste ingeënt wordt. Dit zijn ouderen (60-plussers), mensen die tot een medische risicogroep behoren en zorgmedewerkers. Zodra er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen gevaccineerd worden. Dit is gratis en vrijwillig.

Vaccinatieprogramma
Het RIVM is, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, druk bezig met de voorbereidingen van een vaccinatieprogramma. Zo onderzoeken zij onder andere hoe er veel mensen op een zo snel mogelijke manier een vaccinatie kunnen krijgen. Het programma start eventueel in het eerste kwartaal van 2021.

Onderzoekers zijn nu bezig met de ontwikkeling van vaccins tegen het coronavirus. Zij onderzoeken of het vaccin veilig is en werkt bij mensen. Op dit moment zijn er 11 coronavaccins in de laatste fase van onderzoek. Als deze met succes is doorlopen kan de fabrikant een aanvraag doen voor een vergunning.

 

Check hier de factsheet ‘De weg naar vaccinatie tegen het coronavirus’.

Lees hier meer over het vaccin.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X