Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Upgrade van Katwijks Getto

Blog

Upgrade van Katwijks Getto

Afgelopen zaterdag (21-11) organiseerde de gemeente Katwijk een inloop-/inspraakmiddag over de aanpak van de ‘Entree Katwijk Noord’, de aanvliegroute van Katwijk via de Hoorneslaan.

Getto

In de Volkskrant van 8 november 2004 stond een vrij eigenaardig artikel over het Getto van Katwijk (zie het artikel).

Wie betaalt, bepaalt!

De gemeente wil vanaf eind 2010 de Hoorneslaan-Oost gaan opknappen. Om te weten hoe zij dit het beste kan doen, werd de hulp ingeroepen van omwonenden. Zij werden uitgenodigd om op zaterdag 21 november naar Tripodia te komen om aan te geven waar de gemeente rekening mee moet houden bij het verbeteren van de Hoorneslaan-Oost.

Tussen 14.00 en 17.00 uur was iedereen welkom in Tripodia om aan de hand van thema’s en kaarten aan te geven wat er speelt rondom deze belangrijke weg.

Effectief en laagdrempelig

Bij de gemiddelde voorlichtingsavond van de stel ik me een droge, saaie, langdurige sessie voor waarbij wel veel mensen aanwezig zijn maar er slechts 2 hun kleine pieterpeuterige details door de zaal heen schreeuwen en waarbij de rest van de aanwezigen niks meer durft te zeggen of er niet eens de kans voor krijgt…

De manier waarop de informatiemiddag van gisteren verliep, is een zeer aardige nieuwe manier van inspraak die de gemeente Katwijk nu gebruikte. Het was lekker laagdrempelig en iedereen kon door middel van rode stickertjes en post-it notities op een grote kaart aangeven waar zij een probleem voorzien of welke wensen ze hebben.

Er waren verschillende mensen van de gemeente aanwezig waarmee een gesprek gevoerd kan worden over onderwerpen als leefbaarheid, veiligheid, groen en bereikbaarheid. Op basis van alle ingebrachte aandachtspunten, gaat de gemeente werken aan een programma van eisen op basis waarvan het project verder wordt opgestart.

Waarom opknappen?

De Hoorneslaan is naast de Zeeweg één van de belangrijkste invalswegen van Katwijk. De weg en de omgeving zijn toe aan een opknapbeurt. De inrichting dateert uit de jaren 70. Kabels en leidingen moeten worden vervangen. Evenals gas, water en elektra. Het wegdek is slecht en er bestaan al geruime tijd klachten over de groenvoorziening. De doorstroming van het verkeer stagneert door toenemende drukte. Er is behoefte aan het verbeteren van de wandel- en fietspaden. Ook de parkeerplaatsen moeten opnieuw worden bekeken.

Hoe nu verder?

De daadwerkelijke reconstructie zal eind 2010 gaan beginnen. In de tussentijd wordt met omwonenenden, woningbouwverenigingen, winkeliers van het Hoornesplein en de bedrijven in ’t Heen gesproken om alle eisen en wensen te inventariseren. Aan de hand van deze input wordt het nieuwe plan opgesteld en voorgesteld aan al deze belanghebbenden.

Fonteinen en lange lanen

Geen gekke aanpak lijkt mij en ik ben benieuwd hoe het voorstel eruit komt te zien! Ik zie het al helemaal voor me; een grote groene rotonde op het kruispunt van de Hoorneslaan (lees goed: LAAN!, dus mét mooie bomen langs de weg) en de Biltlaan met een fontein die het water 25 meter hoog de lucht in spuit!

We gaan het meemaken!

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X