Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/GemeenteBelangen /Video, foto’s, verslag demo / dierenactivisten aangevallen@circus Noordduinen [VIDEO]

Blog

Video, foto’s, verslag demo / dierenactivisten aangevallen@circus Noordduinen [VIDEO]

Niks aan de hand mensen, loos alarm.  Zo’n 8 rechtse dierenactivisten van MDTB zijn gisteren op komen dagen om te demonstreren tegen dierenleed in het circus en om flyers uit de delen aan circusbezoekers.

Van de linkse dierenactivisten deze keer geen spoor, die vonden het waarschijnlijk te warm om te rellen. Daarbij de politie was deze keer in ieder geval wel erg goed voorbereidt. Op en rond het terrein hebben we twee busjes, twee hondenwagens, twee bikers, twee motoragenten en een ‘gewone’ politie-auto gespot. Er werd duidelijk niets aan het toeval overgelaten.

Had de politie dan helemaal niks te doen? Niet helemaal, een bijrijder van een van de passerende auto’s vond het nodig ze voor ‘kkjoden’ uit te maken, wat hem direct op een prent kwam te staan. Een mooie score voor een middag werk, al zal het bonnenquotum er niet mee gehaald worden.


Valt er dan echt niks van te maken?

Beetje lullig voor die politiehonden was het wel. Een halve middag in een hok in een bloedhete auto met 25 graden buiten is ook niet alles. En dat alles vanwege een demo tegen dierenleed. Snap jij het nog?


Verder nog nieuws?

Op de flyer die werd uitgedeeld worden de Katwijkse politieke partijen Gemeentebelangen en PvdA genoemd. Gemeentebelangen zou naar aanleiding van een eerdere actie van MDTB een voorstel (gesteund door de PvdA) in de gemeenteraad hebben gedaan om geen vergunningen meer voor circussen in Katwijk af te geven. Dit heeft het niet gehaald.

Allemaal leuk en aardig, maar de vraag is natuurlijk of Gemeentebelangen en de PvdA wel zitten te wachten om genoemd te worden in een flyer van een club als de MDTB. We gaan het ze in ieder geval vragen en komen er later op terug. Wat rechtse dierenactivisten met een linkse partij als de PvdA moeten is ook niet helemaal duidelijk.

Is de MDTB toch niet zo rechts, is de PvdA toch niet zo links, of gaat de strijd voor dierenrechten dwars door alle politieke stromingen heen? Weet jij het?

Vragen genoeg voor nog een paar updates…..Volgende week….ofzo

Anyway: Foto’s en flyer hiernaast, voor meer foto’s klik HIER.

Hieronder de eerdere berichten
——————————————————-

UPDATE: Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op donderdag 25 juni gaat de Extreemrechtse Nationalistische aktiegroep Met de Dieren Tegen de Beesten (MDTB) opnieuw actie voeren tegen een circus in Katwijk. Nu tegen Circus Renz-Berlin.

Op de aktieagenda van hun website staat een aankondiging van een demo tegen dierenleed op 25 juni om 18.00 uur bij Parkeerterrein Noordduinen.

De vorige demonstratie in Katwijk is uitgelopen op een vechtpartij met linkse activisten (meer ook foto’s). Of hun linkse tegenstanders er dit keer ook weer bij zijn is op dit moment nog niet bekend.

In ieder geval goed om te weten als je gezellig met de familie naar het circus wilt. Er staan waarschijnlijk niet alleen beesten in het circus, maar ook erbuiten. Of ze naast vechten nog meer kunstjes kunnen doen is op dit moment nog niet bekend. Wat dat aangaat ben je in het circus waarschijnlijk beter af.

Overigens heeft de circusdirecteur al in de lokale media laten weten dat publiciteit rond deze acties over het algemeen wel zorgt voor een volle tent.

Circus Renz Berlin beschikt over een uitgebreid dierenpark. De volgende dieren zijn o.a. te bewonderen: Indische olifanten, kamelen, Friese paarden, Andalusische paarden, pony’s, lama’s, struisvogels en honden.

Naar eigen zeggen worden de dieren gehouden volgens de richtlijnen van de ECA. Dit houdt in dat er moet worden voldaan aan eisen in het kader van dierenwelzijn.

Kattuk.nl gaat proberen donderdag ook aanwezig te zijn voor het maken van een videoreportage met interviews. Ook zijn we erg benieuwd naar de leefomstandigheden van de dieren in het circus. We houden je hier natuurlijk op de hoogte…

Discussie over circus, dierenleed en links- en rechts dierenactivisme kun je voeren via de reacties onderaan dit item.

 

Hieronder het eerdere bericht en de link naar het filmpje van de vechtpartij
—————————————————————

Video van vechtpartij van linkse activisten met rechtse dierenactivisten afgelopen dinsdag bij het circus op Parkeerterrein Noord.

Check de link.

Thnx 2 Ooovandaar voor de tip

https://www.dumpert.nl/mediabase/467831/4569885c/fittie_linkstuig_vs._rechtstuig.html

Meer?
GeenStijl
Telegraaf
RTVwest
Webregio
RavageDigitaal Links geweld tegen rechtse dierenactivisten
Indymedia

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X