Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Uitvoering ‘KNETTERGEK’ in Scum groot succes

Blog

Uitvoering ‘KNETTERGEK’ in Scum groot succes

Met groot succes hebben jongeren op dinsdag 2 en woensdag 3 juli het theaterstuk ‘KNETTERGEK’ opgevoerd in het Jongerencentrum Scum in Katwijk. Deze voorstelling, die mentale gezondheid onder jongeren centraal stelt, wist het publiek te raken en dit thema bespreekbaar te maken.

‘KNETTERGEK’ is een theaterproductie die op een eerlijke en aangrijpende manier de uitdagingen belicht waarmee jongeren dagelijks te maken kunnen krijgen op het gebied van mentale gezondheid. De uitvoeringen trokken een breed publiek en ontvingen lovende reacties van zowel toeschouwers als betrokken professionals.

Mentale gezondheid

Tijdens de uitvoeringen werden verschillende aspecten van mentale gezondheid, zoals depressie, angst en identiteitsproblemen, op een creatieve en respectvolle manier onder de aandacht gebracht. De jongeren, die zelf een grote rol speelden in de ontwikkeling en uitvoering van het stuk, toonden hun talenten en moedigden het publiek aan om openlijk over deze belangrijke kwesties te praten.

“Het was een zeer emotionele en krachtige ervaring,” aldus een van de toeschouwers. “De jongeren hebben echt een snaar geraakt en het is fantastisch om te zien hoe ze deze moeilijke onderwerpen zo toegankelijk hebben gemaakt.”

Het Jongerencentrum Scum staat bekend om zijn inzet voor de jeugd in Katwijk, en het is een perfecte locatie voor dit evenement. Het centrum speelt een belangrijke rol in het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor jongeren, en ‘KNETTERGEK’ sluit naadloos aan bij hun missie om bewustzijn en dialoog rond mentale gezondheid te bevorderen.

Samenwerken

De samenwerking tussen het team jongerenwerk Katwijk van het Welzijnskwartier en het Jongerencentrum Scum heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van ‘KNETTERGEK’. Deze samenwerking zorgt voor een integrale aanpak waarbij de expertise van beide organisaties wordt benut om jongeren te ondersteunen. Door gezamenlijke inspanningen worden er meer middelen en mogelijkheden gecreëerd om jongeren te bereiken en te helpen bij hun mentale gezondheidsproblemen.

Het team jongerenwerk Katwijk van het Welzijnskwartier speelt een essentiële rol in het ondersteunen van jongeren die kampen met mentale gezondheidsproblemen. Door een omgeving te creëren waar jongeren zich veilig en gehoord voelen, helpt het jongerenwerk hen om beter met hun problemen om te gaan en zich gesteund te voelen. Activiteiten zoals de uitvoering ‘KNETTERGEK’ bieden jongeren een platform om hun ervaringen te delen, zelfvertrouwen op te bouwen en de kracht van gemeenschap te ervaren.

De organisatie van ‘KNETTERGEK’ hoopt dat de voorstelling een blijvende impact zal hebben en dat het gesprek over mentale gezondheid onder jongeren blijft doorgaan. Het project Knettergek is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Jongerencentrum Scum en het team Jongerenwerk Katwijk van het Welzijnskwartier. Zo zie je maar: samenwerken loont.

Voor meer informatie over ‘KNETTERGEK’ en toekomstige voorstellingen, kunt u contact opnemen met Marcel van Tol via marcelvantol@welzijnskwartier.nl

Bekijk de foto’s hieronder…..

 

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X