Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Tweede stap openingsplan

Blog

Tweede stap openingsplan

Er zijn nieuwe regels vanaf 19 mei. Omdat er minder mensen in het ziekenhuis liggen, is er meer mogelijk.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis terecht komt met corona is langzaam aan het dalen. Er zijn al ruim 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en dit worden er meer. Daarom verwacht het kabinet dat het aantal ziekenhuisopnames nog sneller zal afnemen. Tijd dus om de tweede stap naar in het openingsplan te nemen, dit gebeurd op woensdag 19 mei.

Belangrijk is wel dat iedereen zich aan de basisregels blijft houden en drukte probeert te vermijden!

Versoepelingen
– Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand.
– Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. 
– Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open. Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. Hier geldt: 1 persoon per 10 vierkante meter en bezoekers houden 1,5 meter afstand.
– Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan open. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand weer muziekles, dansles en toneelles kan volgen. Dit kan, net als bij sport, met maximaal twee personen plus een docent. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan
– Buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen mogen open. Dit zijn bijvoorbeeld openluchttheaters. Ook hier gelden voorwaarden zoals: maximaal 30 personen en 1,5 meter afstand houden.
– Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open.
– Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur.
– Alle contactberoepen zijn toegestaan. Dat betekent dat ook de laatste categorie, de sekswerkers, de deuren weer mogen openen.
– Vanaf 15 mei zijn reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk. 

Voor meer informatie klik hier.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X