Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Tweede Kamerverkiezingen in Katwijk

Blog

Tweede Kamerverkiezingen in Katwijk

Woensdag 17 maart aanstaande vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Van 7.30 tot 21.00 uur kan er gestemd worden in 34 stembureaus verspreid door de gemeente. Wil je weten waar? Kijk dan op www.katwijk.nl/verkiezingen of www.waarismijnstemlokaal.nl. Burgemeester Visser: “Ik roep iedereen op om zijn of haar stem uit te brengen. We hebben alles voorbereid voor senioren om per post te kunnen stemmen en voor anderen om bij volmacht of veilig op een stembureau te kunnen stemmen. Alle stembureaus zijn zo ingericht dat voldoende afstand houden goed mogelijk is. De stemhokjes worden regelmatig schoongemaakt en het rode stempotlood mag na gebruik mee naar huis. Daarnaast zijn vijf stembureaus gespreid over de gemeente al twee dagen eerder open. Kortom, stemmen kan veilig. Laat uw stem niet verloren gaan!”

Maandag en dinsdag al stemmen
Om drukte te voorkomen, is het maandag 15 en dinsdag 16 maart al mogelijk om te stemmen. In elke wijk is er van 7.30 tot 21.00 uur één stembureau open:

Katwijk aan Zee                Vredeskerk
Katwijk Noord                   Pniëlkerk
Katwijk aan den Rijn      het buurthuis naast de Dorpskerk
Rijnsburg                            de Voorhof
Valkenburg                        het Trefpunt

 

Briefstemmen
Kiezers van 70 jaar en ouder kunnen ook per brief stemmen, zodat het niet nodig is om naar het stembureau te gaan. Bent u 70 jaar of ouder? Dan heeft u naast een envelop met de stempas, een aparte envelop met een briefstembiljet en retourenvelop ontvangen. In de meegestuurde instructie staat stap voor stap uitgelegd op welke manier u uw stem uitbrengt. Terugsturen kan via de oranje brievenbus. Als deze voor vrijdag 12 maart op de bus gaat, is het stembiljet op tijd binnen. Een postzegel is niet nodig.

U kunt uw briefstem ook inleveren bij de receptie van het gemeentehuis. Dit hoeft u niet zelf te doen, maar dat mag ook iemand anders doen. Dit kan vanaf 10 maart dagelijks tijdens openingstijden van het gemeentehuis. En op woensdag 17 maart zelfs tot 21.00 uur.

Heeft u nog vragen over het stemmen per brief? Dan kunt u bellen met de landelijke telefonische informatielijn. De hulplijn is te bereiken via 0800 – 1351 (geopend van 08.00 tot 20.00 uur).

Hygiënemaatregelen
In deze coronatijd zorgen we ervoor dat stemmen veilig kan. Er zijn kuchschermen en desinfectiemiddelen. De stemhokjes worden ieder half uur gedesinfecteerd en het rode stempotlood mag mee naar huis. Verder is het verplicht een mondkapje te dragen in het stembureau.

Heeft u coronaklachten of bent u verhinderd? Machtig dan een kiezer om voor u te stemmen. Dit kan door de stempas in te vullen en een handtekening erop te zetten. Geef deze stempas mee met iemand die gaat stemmen, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs.

Stemwijzer
Wilt u weten waar uw politieke voorkeur naar uit gaat? Ga naar www.stemwijzer.nl. De stemwijzer is de meest gebruikte stemhulp in verkiezingstijd. Door 30 stellingen te beantwoorden, kunt u uw standpunten vergelijken met die van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen.

Maak gebruik van uw stemrecht, want elke stem telt.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X