Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Toewijzing huizen via Woonzicht.nl opnieuw gestaakt (UPDATE)

Blog

Toewijzing huizen via Woonzicht.nl opnieuw gestaakt (UPDATE)

Opnieuw zijn er problemen met het regionale woonruimteverdeelsysteem Woonzicht.nl. Van een deel van de ingeschreven huurders is de zgn. inschrijfwaarde niet goed berekend. Hierdoor kan de toewijzing van woningen niet op de juiste manier geschieden. Als gevolg hiervan is het toewijzen van huurwoningen met onmiddellijke ingang stopgezet. De woningcorporaties hebben hier inmiddels bericht over ontvangen, maar er nog geen ruchtbaarheid aan gegeven. Sinds januari proberen de corporaties Woonzicht.nl al werkend te krijgen, maar steeds duiken er weer nieuwe probleem op.

www.sleutelstad.nl

www.woonzicht.nl

Verdeling Woonzicht stilgelegd 
Johan de Greef, voorzitter van de verenigde woningcorporaties in de regio Holland Rijnland (Leidse regio plus Duin- en Bollenstreek), spreekt geruchten over een falend computersysteem tegen. ,,Wij hebben woensdagmiddag om twaalf uur besloten om de eerste toewijzingsronde niet uit te voeren. We willen nog even voor de zekerheid een aantal dingen checken. Het is niet zo dat onze website niet werkt.”
Woningzoekenden zoeken sinds woensdagmiddag vergeefs op de website www.woonzicht.nl naar de resultaten van de eerste toewijzingsronde. Door het uitblijven van die informatie heeft een aantal van hen geconcludeerd dat de website niet langer werkt. Op de website is geen mededeling te vinden over de vertraging in de toewijzing.

Het nieuwe regionale woonruimteverdeelsysteem hapert opnieuw. De eerste toewijzingsronde van zeventig huizen, die afgelopen woensdag zou plaatsvinden, is uitgesteld.

De regionale woonruimteverdeling heeft een geschiedenis vol haperingen. De inwerkingtreding van het systeem werd begin dit jaar al enkele malen uitgesteld. Begin mei waren er ook twijfels over de haalbaarheid van een foutloze toekenning van huurhuizen. Eerder werd de invoering van woonzicht.nl uitgesteld omdat de inschrijving gepaard ging met overbelaste telefoonlijnen en internetverbindingen. Met ingang van 1 juli had alles in orde moeten zijn.

Ongeveer 50.000 woningzoekenden hebben zich inmiddels ingeschreven bij Woonzicht. 

www.leidschdagblad.nl

 Woonzicht.nl hervat toewijzen woningen

Na een extra controle heeft Woonzicht.nl donderdag de eerste serie woningen toegewezen. Dat laat directeur de Greef van de Hillegomse Woningstichting PAGO weten naar aanleiding van de berichtgeving van gisteren.

Eigenlijk zouden de woningen woensdag al worden toegewezen. Verschillende woningzoekenden melden dat er wel degelijk nog steeds problemen met de site zijn. De Greef ontkent dat.

www.sleutelstad.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X