Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Throwback Thursday #12: Kattukse Nuwjaersduik 2005-2012

Blog

Throwback Thursday #12: Kattukse Nuwjaersduik 2005-2012

Het eind van het jaar komt in zicht. Tijd om terug te kijken. Daarom blikken we deze donderdag terug op de ‘Kattukse Nuwjaersduik’ die van 2005 tot en met 2012 werd gedoken vanaf het Katwijkse strand. Begonnen met een kleine 300 deelnemers in 2005 en in de loop van de tijd uitgegroeid tot een groot evenement met dik 1000 duikers en 1000-en bezoekers.

Vanaf het begin in 2005 was een groep vrijwilligers en bestuursleden van Kattuk.nl nauw betrokken bij de organisatie van deze Nieuwjaarsduik. Deze jongeren namen, samen met wat vrienden, het stokje over van jongerencentrum De Schuit, die de jaren daarvoor een kleinschaliger duik organiseerden.

De duik groeide en groeide,  er kwam een grote sponsor bij en in de loop van 2008 werd de Nieuwjaarsduik een eigen stichting en ging zelfstandig verder met de organisatie van de duik. Na vele  succesvolle  jaren kwam er na de duik van 2012 helaas een eind aan de duik.  Ondanks  diverse  acties lukte het in 2013 niet meer de duik te organiseren. Daarna zijn er door anderen nog wel wat pogingen gewaagd een duik te organiseren op het Katwijkse strand, maar die droogden niet echt lekker op, vielen in het water en doken vervolgens weer onder. Blijft over een duik in het Valkenburgse Meer, ook leuk maar niet helemaal ’the real thing’.

Om herinneringen aan de ‘echte’ duik op te halen hebben we hieronder wat pareltjes voor jullie opgedoken.

Foto’s door vrijwilligers Kattuk.nl,  Jan Louis (jlfotografie.nl) en Marc van Beelen en een video van de duik in 2012 destijds gemaakt voor Kattuk.TV door Amber.

Check de foto’s helemaal onderaan het bericht, na de video.

Nog veel meer foto’s en tekst hieronder:Strip van Kappie door Bert vd Meij. Destijds verschenen in de Katwijksche Post (en op kattuk.nl). Klik voor GROOT

Alles over de duik op Kattuk.nl

Nieuwjaarsduik 2012 (foto’s)

Nieuwjaarsduik 2011 

Nieuwjaarsduik 2010

Nieuwjaarsduik 2009 (2)

Nieuwjaarsduik 2008

Facebook Nieuwjaarsduik

Google afbeeldingen

Van de duiken van 2005, 2006 en 2007 hebben we helaas alleen nog maar enkele foto’s. Staan niet meer op de site namelijk. Waarschijnlijk ondergedoken in het archief en op oude backups, komen vanzelf wel weer boven water. (Padoem Tssj)

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X