Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Thom Hoffman vertelt over zijn nieuwste boek

Blog

Thom Hoffman vertelt over zijn nieuwste boek

Indië, betovering en desillusie

Acteur, fotograaf en auteur Thom Hoffman (bekend van o.a. Zwartboek) komt vertellen over zijn zoektocht naar de verborgen waarheid van het voormalig Nederlands-Indië. Hij schreef er het indrukwekkende boek Indië, betovering en desilusie over, dat vanaf 25 oktober in de boekhandels ligt. Kom op woensdag 16 november om 19.30 uur naar de Hoofdbibliotheek en geniet van deze primeur mét persoonlijke anekdotes.

De ware geschiedenis

Het is een persoonlijke zoektocht, want Hoffmans grootouders hebben beiden in Indië gewoond. Het begon allemaal onder de imposante Sumatraanse tijger, die boven Hoffmans kinderbed hing. Gefascineerd was hij over verre en onbekende Nederlands-Indië. Omdat zijn grootouders kort na elkaar overleden, moest Hoffman zelf in deze geschiedenis duiken.

Dertig jaar lang heeft hij boeken verzameld en foto’s, documentaires en films bekeken.

Hoe meer Hoffman onderzocht, hoe scherper het vertekende beeld van voormalig Nederlands-Indië werd. Hoe heeft deze kolonie er onder Nederlands bewind ten tijde van de VOC en ver daarna écht uitgezien? Welke waarheden liggen er verborgen? En hoe ging Nederland om met het Indonesische vrijheidsstreven?

Nederland Leest

De hele maand november staat in het teken van Nederland Leest. Het thema dit jaar: oud worden, jong blijven. Daar past de lezing van Thom Hoffman ook goed bij: Hoffman gaat op zoek naar zijn roots en reist terug in de tijd. Ook deelt de bibliotheek dit jaar weer een gratis boek uit: Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls.

Kom naar de lezing

Bent u ook benieuwd naar deze persoonlijke én verborgen geschiedenis? Kom dan op 16 november om 19.30 uur naar deze lezing in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Kaartjes kosten €6,- euro voor leden en €8,- euro voor niet leden. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X