Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Theatervoorstelling Lef! slaat de spijker op z’n kop! UPDATE: Foto’s

Blog

Theatervoorstelling Lef! slaat de spijker op z’n kop! UPDATE: Foto’s

Update: kleine 100 foto’s toegevoegd.

Na maanden van zwoegen was het afgelopen week eindelijk zover voor de cast van theatervoorstelling Lef! Na in oktober van start te zijn gegaan, speelden de jongeren afgelopen week in jongerencentrum Scum. Een voorstelling voor én door jongeren, volledig in het teken van invloed. Tijdens de voorstelling volg je meerdere jongeren die kampen met invloeden. Invloeden van social media, internet, reclame, ouders en school. De jongeren krijgen te maken met verliefdheid, goedgelovigheid, schoonheidsidealen en de digitale wereld.

Het stuk begint met filmpje over Facebook. Een binnenkomer die direct de toon zet voor de rest van het stuk. Tijdens het filmpje wordt er ijzersterk gerapt over invloeden en wat het met je kan doen.

Hierna gaat het stuk met de nodige humor verder. Een nieuwe té hotte jongendie Axe deodorant gebruiktwaar iedereen achteraan loopt en een jongen die op hem wil lijken. Dit leidt tot één van de leukste gedeeltes van het stuk. Als in het wilde westen verschijnt een persoon in de duisternis die langzaam naar voren loopt en vervolgens twee pistolen lijkt te trekken. Zodra hij deze eruit trekt gaat het licht aan en blijken het twee bussen Axe deodorant te zijn. Hij spuit zich he-le-maal onder – wat in de zaal flink te ruiken is – met de verwachting een horde gillende meisjes achter zich aan te krijgen.

De hotte jongen heeft drie maanden verkering met een meisje. Beiden krijgen zij te maken met invloeden van hun ouders als zij advies vragen over seks. Met geweldig grappige personages is het heerlijk om naar te kijken. Helaas is hun “wijze raad” voor het prille stel verre van nuttig.

Een groep meiden, die alleen maar bezig is met Twitter, gelooft alles wat op het social mediakanaal staat. Om kaartjes te winnen voor een concert van hun idool dossen zij zich uit in compleet roze outfits, inclusief glitterpruiken en clownsneuzen, om vervolgens bedrogen uit te komen als dit alles een grap blijkt te zijn.

Dan is er nog een meisje en een jongen die dealen met de strijd tussen innerlijk en uiterlijk. Allebei spelen ze Word of Warcraft en via de game leren zij elkaar kennen. Beiden doen zich – door invloed van vrienden – echter anders voor dan ze zijn.

Het stuk laat je de – licht overdreven – realiteit zien van de huidige tijd en hoe diverse invloeden van buitenaf je leven kunnen sturen. Door grappige personages en goedgeplaatste humor wordt het een erg leuk stuk. Gedurende het stuk wordt er gerapt, wat je even lijkt terug te brengen naar de realiteit en je laat nadenken over je eigen internetgebruik en je eigen invloedbronnen. Met een aantal heerlijke uitspraken als ‘Poesiemagneet’, ‘Het is net een olifant!’ en ‘Meiden zijn net brood’ is het helemaal stuk af.

Lef! speelt volgende dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 maart nog in Scum voor de scholen. Aanvang is 19.00 uur en het stuk begint om 19.30 uur. Entree is gratis.

Geschreven door: Redactie

Laat een reactie achter

X