Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Theaterstuk “KNETTERGEK” belicht mentale gezondheid jongeren 

Blog

Theaterstuk “KNETTERGEK” belicht mentale gezondheid jongeren 

2 en 3 juli @ Jongerencentrum Scum

Scum en het jongerenwerk van Welzijnskwartier presenteren met trots het theaterstuk “KNETTERGEK”, een meeslepende productie die de schijnwerpers richt op de vaak vergeten strijd van jongeren met hun mentale gezondheid. Door middel van krachtig drama en oprechte dialogen wil dit stuk niet alleen bewustwording creëren, maar ook de cruciale rol belichten die jongerenwerk speelt in het ondersteunen van jonge mensen in hun mentale welzijn.

In “KNETTERGEK” worden de uitdagingen en obstakels waarmee jongeren worden geconfronteerd op het gebied van mentale gezondheid op indringende wijze belicht. Met een rauwe en eerlijke benadering verkent het stuk thema’s als angst, depressie, zelfbeeld en sociale druk. Door de ogen van diverse personages worden de innerlijke gevechten en externe druk zichtbaar, waardoor het publiek wordt uitgenodigd om empathie te tonen en de complexiteit van deze problemen te begrijpen.

Regisseur Angelique Hogewoning benadrukt het belang van het openlijk bespreken van mentale gezondheid: “In onze samenleving is er nog steeds een stigma rondom mentale gezondheidsproblemen, vooral onder jongeren. Met ‘KNETTERGEK’ willen we dit taboe doorbreken en een veilige ruimte creëren waarin deze onderwerpen kunnen worden besproken zonder oordeel.”

Een van de centrale thema’s van “KNETTERGEK” is de rol van jongerenwerk bij het ondersteunen van jongeren in hun mentale gezondheid. Door middel van interactieve elementen en discussies na de voorstelling, wil het stuk het belang benadrukken van jongerenwerkers als vertrouwenspersonen en mentoren voor jongeren in nood.

Marcel van Tol, een jongerenwerker betrokken bij het project, zegt hierover: “Jongerenwerk gaat niet alleen over het organiseren van activiteiten; het gaat ook om het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waar jongeren zich gehoord en begrepen voelen. ‘KNETTERGEK’ laat zien hoe jongerenwerk een verschil kan maken in het leven van jongeren door hen een plek te bieden waar ze hun zorgen kunnen uiten en hulp kunnen krijgen.”

“KNETTERGEK” belooft een krachtige en ontroerende ervaring te worden, die niet alleen de impact van mentale gezondheidsproblemen op jongeren blootlegt, maar ook de waarde van jongerenwerk in onze samenleving onderstreept.

Contactpersoon: Marcel van Tol, telefoonnummer: 06 533 28 606

Aanmelden kan vanaf 17 mei 18:00 uur. Je kunt je aanmelden door op onderstaande link te klikken. Er verschijnt een flyer. Door op één van de witte blokken te klikken, wordt je doorverwezen naar de ticketverkoop.

Zie flyer

Locatie: Scum Noordduinseweg 3 2221 BL Katwijk
Zaal open 19.30 uur Aanvang 20 uur

 

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X