Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Theatergezelschap Raakvlak gaat officieel van start!

Blog

Theatergezelschap Raakvlak gaat officieel van start!

…en heeft nog plek voor enthousiaste jongeren!

Katwijk heeft er een nieuwe theatergroep bij, en wat voor een. Opgezet op initiatief van het cultuurproject The Art Squad Katwijk van Welzijnskwartier en helemaal gericht op jongeren en jong volwassenen. Iedere maandagavond komen zij bij elkaar in JVC De Schuit om zich hier, onder begeleiding van ervaren theatermakers, bezig te houden met theateroefeningen & games.

“We zijn in februari begonnen met een handvol jongeren, met en zonder theaterervaring. Inmiddels zit de groep 16 t/m 21 jaar al bijna vol”, vertelt Mirjam Ouwehand en ze wijst naar de groep toneelspelers die zich nieuwsgierig om ons heen verzamelen. “Op dit moment zijn ze nèt begonnen met een script, geschreven door mijn collega Willem Plug, welke we met hulp van getalenteerde filmmakers zullen omzetten tot korte film.”

“Echt, zo leuk,” aldus Larissa van Duijn, “echt weer eens wat anders!”.

“Waar we ons op richten, hangt heel erg van de groep af. Dat kan zoals in dit geval, het maken van een film zijn, maar we hebben ook plannen om met een klein aantal mee te gaan doen met een eenakter-wedstrijd. Het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar een avondvullende voorstelling gaan spelen, of een keertje meedoen aan een theatersportwedstrijd. Theater is zo breed, er zijn mogelijkheden genoeg,” aldus Ouwehand.

Een van de eerste presentatie van onze groep zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni tijdens het festival Moods in the Woods. Dit festival vol muziek, dans en toneel vormt de afsluiter voor de Week van de Amateurkunst die van 17-24 juni wordt gehouden. “Ook zal er aandacht worden besteed aan de randzaken van theater, zoals bijvoorbeeld decorbouwen of leren grimeren.

Doordat het netwerk van Welzijnskwartier en jongerenwebsite Kattuk.nl makkelijk kan worden ingezet, kunnen de jongeren eenvoudig in contact komen met andere groepen. Zoals muzikanten, technische talenten, licht en geluid-experts en in dit geval, jonge filmmakers. Door met elkaar samen te werken, kunnen we prachtige dingen maken.”

Dat het ook een heel sociale groep is, is al gebleken. Zo zijn de spelers vorige week nog met elkaar naar een theatervoorstelling geweest. “Welke overigens prachtig was.”

Op de vraag “Wat is er nou zo leuk aan theater?” reageren de spelers enthousiast. “Je komt echt even los en je vergeet je school en werk. Een hele fijne ontlading,” antwoord Dominique van Bilderbeek. “En het is supergoed voor je zelfvertrouwen!” Vult Bo van Kruistum haar aan. De rest knikt met ze mee. “We kijken hier echt iedere week naar uit.”

Meedoen?
Dat kan! Ook als je nog geen 16 bent. Raakvlak zal binnenkort namelijk een tweede groep starten: 13 t/m 15 jaar, welke op de woensdagavonden tussen 19:30 en 21:30 bij elkaar komen. Zij zullen zich voorlopig met name gaan richten op het ontwikkelen van de improvisatieskills. (Denk aan de Lama’s & De Vloer Op).

Meer informatie en/of inschrijven kan op emailadres: ArnovandenBerg@welzijnskwartier.nl

Raakvlak groepsfoto april 2017 web

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X