Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Terugkijken: Meedenksessie Participatiebeleid

Blog

Terugkijken: Meedenksessie Participatiebeleid

Bestuurslid Kattuk.nl Paul Winters heeft samen met wethouder Sonny Spek gisteren deelgenomen aan de online meedenksessie over herziening van het participatiebeleid in Katwijk. 

Samen hebben ze antwoord gegeven op vragen van bewoners en onderzocht hoe inspraak en meedoen voor verschillende doelgroepen (met name jongeren) in Katwijk het best geregeld kan worden. Bijvoorbeeld door het simpel te houden en niet te moeilijk ambtelijk taalgebruik te gebruiken. Maar ook de rol van een (adviserend) referendum over voor inwoners belangrijke zaken is besproken. Zo krijgen inwoners meer invloed op zaken die hen aangaan en kan er een brede discussie worden opgestart. Het is belangrijk dat inwoners hun stem kunnen laten horen.

Kijk de video terug onderaan dit bericht.

Maar wat is dat nou eigenlijk dat participatiebeleid?

Via www.katwijk.nl
De gemeente Katwijk is een mooie plek om te wonen, te werken en te recreëren. Het mooier en beter maken van onze gemeente kunnen wij niet alleen doen. Daarbij hebben wij uw hulp nodig. Om deze samenwerking te verbeteren, willen we duidelijke afspraken maken. Deze afspraken leggen wij vast in een nieuw participatiebeleid.

Wat is participatie?

Participatie betekent dat inwoners, ondernemers, organisaties en andere betrokkenen kunnen meedenken, meedoen en invloed uitoefenen op wat de gemeente doet. Uw mening telt. Door samen te werken kunnen we het beleid en toekomstplannen van de gemeente goed afstemmen op de wensen en behoeften binnen onze samenleving. In het participatiebeleid leggen we vast hoe we dat doen.

Waarom een nieuw participatiebeleid?

Het bestaande participatiebeleid is opgesteld in 2015. De gemeente wil meer verschillende inwoners, ondernemers en organisaties bereiken. Ook degenen die niet snel uit zichzelf meepraten, meedenken of meedoen. Hiervoor zijn concrete afspraken nodig die aansluiten bij het Katwijk van vandaag en morgen.

Een mooie gemeente maken we samen… met jou! Daarom stellen we een nieuw participatiebeleid op. Hierin maken we afspraken over hoe inwoners, ondernemers, organisaties en andere betrokkenen kunnen meedenken, meedoen en invloed uitoefenen op wat de gemeente doet. Tijdens deze live sessie gaan we met jou het gesprek aan over hoe we kunnen samenwerken. Welke thema’s vind jij belangrijk? Op welke manier wil je betrokken worden? En wat kunnen wij doen om de samenwerking te verbeteren?

Tot zover de gemeente Katwijk. Hieronder de video. Daar weer onder de eerste reacties op twitter. Morgen volgt nog een korte impressie door Paul.

Meer over het participatiebeleid op Katwijk.nl/samen

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X