Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Terugkeer Kamp Oekraïne 2017

Blog

Terugkeer Kamp Oekraïne 2017

Djakoejoe !!  (Bedankt!)

Maandagmorgen 24 juli om 03.45 uur vertrokken de deelnemers aan Kamp Oekraïne 2017 uit Rijnsburg en omgeving vanuit Brasserie De Burgt. Bij AC Zevenaar sloten de deelnemers uit Rouveen en omgeving daar bij aan.

Na een voorspoedige reis werd overnacht even over de Oostenrijks Hongaarse grens. De andere dag door naar Oekraïne. Gelukkig viel de grensovergang Hongarije Oekraïne mee. En dan: Op naar de 3 verschillende kamplokaties.

Daar werd in elk van de kampen door ca 60 kids en hun Oekraïense leiding reikhalzend uitgekeken naar de “Nederlanders”.  De ontvangst was allerhartelijkst en altijd weer heel origineel !

De in totaal 24 Nederlandse deelnemers verdeelden zich over de kampen. Veel van de  Oekraïense kinderen komen uit niet christelijke gezinnen. Het belangrijkste doel van de kampen is, de kinderen te vertellen van de Liefde van de Here God voor hen en hoe je als christen mag leven in de praktijk van elke dag. Naast de Bijbelverhalen worden er knutselwerkjes gemaakt en ’s middags   sport en spel zoals totemroof en levend stratego. Het is boeiend om te zien hoe de kinderen na een paar dagen ontdooien. Een van de kids zei: Ik heb hier allemaal mensen om me heen, die van mij houden !!

Op de zondagen werd een kerkdienst bezocht, waar we mensen zagen, die in vorige jaren met Kamp Oekraïne van Stichting Oekroe zijn mee geweest! Op vrijdag 4 augustus gingen de kinderen weer naar huis. De meesten moesten 8 uur in de bus zitten, voor ze thuis waren. Een heerlijke kamptijd zat er op.

De hele Nederlandse leiding bracht dat laatste weekend door op een van de kampen. Even bijkomen! Zaterdag werd de markt in Mukacevo bezocht en ’s middags naar Uzhgorod geweest en de stad daar bezocht. Het was de tweede week overigens behoorlijk warm! Ca 40 graden! Nou, dan raak je je luie zweet wel kwijt !!

Maandagmorgen 7 augustus uit Oekraïne vertrokken. Overnacht in zuid Duitsland en dinsdag 8 augustus om klokslag 20.00 uur kwamen we moe, maar heel voldaan en dankbaar, aan op het Burg. Koomansplein in Rijnsburg. 

We kunnen terugzien op 3 geweldige kampen waar kinderen en leiding, dichter bij de Here God gekomen zijn ! Dank U Heer!

Op naar Kamp Oekraïne 2018 !

(Op Facebook kun je foto’s en filmpjes zien van Kamp Oekraïne 2017).

Info: www.oekroe.nl Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg 06-53714712

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X