Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Terugblik Jongerenbijeenkomst ‘De Toekomst van Katwijk’

Blog

Terugblik Jongerenbijeenkomst ‘De Toekomst van Katwijk’

•Meer sturing op cultuur, muziek en creatieve activiteiten
•Optredens artiesten ook toegankelijk voor minderjarigen
•Leegstand in het dorp tegengaan

Op donderdag 21 juni hebben de jongerenadviseurs van de gemeente een jongerenbrainstorm in JVC de Schuit georganiseerd. Met ongeveer 15 jongeren werd nagedacht over de maatschappelijke opgaven voor Katwijk. De onderwerpen waar ze mee aan de slag gingen, waren:

Wat vind jij van het activiteitenaanbod voor jouw leeftijd in Katwijk?

Heb je ideeën hoe de Katwijkse onderwijsinstellingen of opleidingen kunnen verbeteren?

Of mis je iets op het gebied van sport & gezondheid?

Onder begeleiding van de jongerenadviseurs is gewerkt aan punten die de jongeren graag verbeterd zien. Met stickers is aangegeven welke ideeën zij het belangrijkst vonden. De top-ideeën zijn vervolgens in groepjes verder uitgewerkt.

Deze top-ideeën waren:

•Meer sturing op cultuur, muziek en creatieve activiteiten
•Optredens artiesten ook toegankelijk voor minderjarigen
•Leegstand in het dorp tegengaan

Tot zover de Nieuwsbrief van de Gemeente Katwijk.

We zijn al begonnen!
Zoals je ziet zijn er goede ideeën uit voortgekomen, waarvan een aantal al in ontwikkeling zijn. Zo kunnen jongeren vanaf 16 jaar sinds vorig jaar al veel concerten bezoeken in De Schuit en zijn de albumrelease van Mick Spek en het christelijke festival Unite in De Schuit zelfs toegankelijk voor alle leeftijden. Zou mooi zijn als dit verder wordt uitgebreid, zodat jongeren op jonge leeftijd al van live-muziek kunnen genieten.

En ook bij Kattuk.nl zitten we niet stil.

Momenteel zijn we, mede op verzoek van een groot aantal jongeren, druk bezig met het bouwen van een permanente media- en muziekstudio in onze ruimtes in De Schuit. Met backline, DJ-set, krachtige computers, foto- en video apparatuur, alles er op en er aan. Hier kunnen jongeren laagdrempelig hun DJ-skills oefenen, muzikale en creatieve workshops volgen, opnamen maken, foto- en video-edits maken, radio en/of tv livestreamen, posters en flyers ontwerpen, noem het allemaal maar op. Zodra de studio klaar is starten de uitzendingen van Kattuk.FM ook weer en er zijn vergevorderde plannen om samen met Scum en het jongerenwerk van Welzijnskwartier diverse DJ-workshops en meetings te organiseren die vervolgens weer in beeld en geluid zijn te volgen via Kattuk.nl.

Kortom meer dan genoeg te doen bij Kattuk.nl de komende tijd!

Btw: Vanuit Kattuk.nl hebben ook een aantal tieners en jongeren meegedaan aan de jongerenbrainstorm. Hun ervaringen en mogelijke uitwerkingen van hun ideeën lees je binnenkort op KattukNL.

Heb jij ook goede ideeën en zin om mee te doen?
Laat het weten via info@kattuk.nl!

 

Geschreven door:Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X