Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Terug van examenreis: laat je testen!

Blog

Afbeelding van mattthewafflecat via Pixabay

Terug van examenreis: laat je testen!

GGD Hollands Midden roept examenleerlingen die net terug zijn van een vakantie naar het buitenland zich te laten testen op corona. De GGD ziet een toename van het aantal coronabesmettingen onder jongeren die een reisje naar het zuiden van Europa hebben gemaakt. De afgelopen weken zijn bijvoorbeeld zo’n 95 besmettingen in de regio Hollands Midden te herleiden naar een examenreis.

Om verspreiding en mutaties van het coronavirus te voorkomen roept de GGD daarom alle jongeren op die op examenreis zijn geweest, om zich te laten testen in een coronateststraat. Je kan een afspraak maken door te bellen naar het landelijke callcenter 0800-1202 of met je DigiD via www.coronatest.nl.

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 24

In de week van 14 juni tot en met 20 juni zijn 6.349 inwoners van Hollands Midden getest in de GGD-teststraten. 322 inwoners (5.1%) testten positief op corona en vier mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast hebben we in totaal de afgelopen week 64.216 vaccinaties gezet.

Ook in Hollands Midden prikken we met Janssen-vaccin
In tegenstelling tot het bericht van vorige week, is het Janssen-vaccin op vrijwillige basis te krijgen bij de GGD Hollands Midden. Dit komt omdat er toch meer Janssen-vaccin beschikbaar is. ​GGD Hollands Midden prikt met het Janssen-vaccin vanaf 25 juni op de locaties in Bergambacht, Gouda, Leiderdorp en Leiden.

Vanaf woensdag 23 juni kan iedereen van 18 jaar of ouder kiezen voor een Janssen-prik. Door te bellen naar een speciaal telefoonnummer van de GGD GHOR Nederland kun je een afspraak maken voor vaccinatie met het Janssen-vaccin. Heb je al een afspraak staan, dan kun je de afspraak om laten zetten. Laat je goed informeren over je keuze, zoals over mogelijke bijwerkingen en de bescherming die het vaccin biedt.

Nieuw op het coronadashboard: bronnen van besmettingen
Er zijn steeds minder besmettingen, maar corona is nog niet weg en het risico op mutaties blijft bestaan. Zolang nog niet iedereen (volledig) beschermd is, willen we verspreiding van het coronavirus voorkomen. De GGD’en zoeken daarom tijdens het bron- en contactonderzoek uit waar iemand mogelijk besmet is met het virus. De gegevens van deze onderzoeken zijn nu terug te vinden op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Hieruit blijkt dat
in de week van 7 tot en met 13 juni 69% van de besmettingen in Hollands Midden plaatsvond in eigen huis of door op bezoek te gaan. 4,9% van de besmettingen vond plaats op werk en 6,1% op school of in de kinderopvang.

Het aantal clusters in de regio Hollands Midden is de afgelopen maand hard gedaald. Als 3 of meer personen binnen 1 groep besmet zijn geraakt, spreekt de GGD van een cluster. In april hadden we nog zo’n 500 actieve clusters in onderzoek, eind juni is dit gedaald naar zo’n 80 clusters.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X