Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Terrassen mogen opnieuw ruimer dit jaar

Blog

Terrassen mogen opnieuw ruimer dit jaar

Gemeente bereidt zich alvast voor op landelijke verruimingen

De gemeente Katwijk bereidt zich nu alvast voor op de periode na de coronamaatregelen. Door nu alvast keuzes te maken, kan er bij landelijke verruimingen snel worden geschakeld. Om die reden heeft het college van B&W afgelopen week enkele kaders voor het openbaar gebied vastgesteld. Terrassen mogen ruimer en er wordt opnieuw straatmarkering aangebracht.

Centrum aantrekkelijk houden voor ondernemers, bezoekers en bewoners
Door het maken van heldere afspraken blijft het voor zowel bewoners als ondernemers en bezoekers aantrekkelijk om in Katwijk te vertoeven. Net als vorig jaar mogen horecaondernemers hun terras van 1 april tot 1 november met maximaal 25% verruimen om zo hun klanten op een veilige manier te bedienen. Ondernemers die nu geen terras hebben, maar wel mogelijkheden zien in de directe omgeving, kunnen een voorstel indienen om hier gebruik van te maken via ondernemersinfo@katwijk.nl. Verder wordt opnieuw straatmarkering aangebracht om bezoekers van winkelgebieden elkaar veilig te laten passeren.

Uitstel van lokale belastingen
Net als vorig jaar is het ook dit jaar mogelijk voor ondernemers en ZZP’ers om uitstel van betaling aan te vragen voor de lokale belastingen bij de Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland (BSGR).  Veel ondernemers zullen de aanslag inmiddels binnen hebben. Uitstel is mogelijk tot 31 augustus 2021. Wilt u een verzoek indienen? Ga dan naar www.bsgr.nl en vul het contactformulier in.

Wethouder Knape: Corona is al een jaar onder ons. Dit jaar heeft veel van ons gevergd, zowel privé als zakelijk. We verlangen allemaal naar meer vrijheid. En dat gaat er komen. Het is nog even volhouden. Door nu al voorbereidingen te treffen, hoop ik dat in het resterende deel van 2021 voor onze inwoners, maar zeker ook voor onze ondernemers weer meer mogelijk is.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X