Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /‘Super leuke en leerzame’ stage leerlingen Visser ‘t Hooft bij KattukNL

Blog

‘Super leuke en leerzame’ stage leerlingen Visser ‘t Hooft bij KattukNL

UPDATE 21-2: Klik HIER voor de bewerkte greenscreenfoto’s

Verslag, foto’s, stopmotion en onbewerkte greenscreens 

Vandaag (woensdag 20 februari) had Kattuk.nl 22 eerstejaarsleerlingen van het Visser ’t Hooft Rijnsburg over de vloer in de Schuit voor hun maatschappelijke stage. Tijdens deze stage hebben ze kennisgemaakt met het vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl.

De middag begon met een ontvangst en uitleg door Arno, de coördinator van Kattuk.nl. Ze hadden een druk programma, en konden gelijk aan de slag.

Zo werden er door grafisch stagiaire Sanne greenscreen foto’s met de leerlingen gemaakt. Waarbij ze zelf hun achtergrond konden kiezen. Ook konden de leerlingen zelf een stopmotion filmpje maken met stagiaire Larissa. Eerst een idee bedenken en daarna met de groep uitwerken. Arno heeft ze een rondleiding gegeven door de studio van het radioprogramma KattukFM, hier zijn ze met muziek en DJ-en bezig geweest.

De leerlingen hebben ook geholpen bij wat klusjes, zo hebben ze de zolder opgeruimd, kabels uitgezocht en ontwart en een enquête ingevuld over vrijetijdsactiviteiten. Een erg belangrijke enquête, want bij Kattuk.nl willen we natuurlijk weten wat er speelt bij de nieuwe generatie jongeren vanaf 12 jaar. De uitkomsten van deze, en andere enquêtes en interviews die we hebben gehouden, publiceren we volgende week op de site.

Een paar muzikale leerlingen hebben ons voorzien van piano muziek en Bestuurslid Leendert kwam ook even buurten en veel leerlingen wilden natuurlijk op de foto met deze ‘bekende’ Katwijker.

Al met al was het een gezellige bende en hebben de leerlingen supergoed hun best gedaan. “Het was een leuke, interessante, leerzame en gezellige stage” aldus de leerlingen. Het maken van de foto’s en stopmotions was toch wel favoriet, het uitzoeken van de kabels en het opruimen was wel een beetje saai vonden ze!

Bedankt voor jullie hulp gasten en meiden! Wij vonden het super gezellig en hopen jullie snel weer te zien!

Over Maatschappelijke Stage bij Kattuk.nl
Elk jaar biedt jongerenwebsite Kattuk.nl scholen in het Voorgezet Onderwijs in Katwijk de mogelijkheid om met een groep leerlingen een Maatschappelijke stage te lopen, hetzij individueel of als groep. De uitvoering van deze stage is geen verplichting vanuit de overheid meer, maar wel een hele mooie kans om jongeren kennis te laten maken met het doen van vrijwilligerswerk. Het is dan ook mooi om te zien dat het Visser t Hooft ervoor kiest om een vervolg te geven aan deze stages om zo de maatschappelijke betrokkenheid van hun leerlingen te vergroten.

Leerlingen van andere scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom om hun stage uit te voeren bij Kattuk.nl. Neem hiertoe contact op met de coördinator van Kattuk.nl, Arno van den Berg via arno@kattuk.nl, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Het bewerken van de greenscreenfoto’s duurt even. Staan morgenmiddag online.

Klik HIER voor de onbewerkte greenscreenfoto’s.

GAAF! Muzikaal talent kruipt gelijk achter de piano

Hieronder de 3 stopmotions achter elkaar gemonteerd. Daaronder een album met 100 foto’s gemaakt door de leerlingen zelf

 

Geschreven door:   Larissa

Geen reacties

Laat een reactie achter

X