Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Subsidie voor 16 Katwijkse evenementen

Blog

Subsidie voor 16 Katwijkse evenementen

In 2019 ontvangen 16 organisatoren een subsidie, In 2019 ontvangen 16 organisatoren een subsidie, omdat hun evenement een bijdrage levert aan de economie, het toeristisch karakter en het imago van Katwijk.Zowel bestaande als nieuwe evenementen komen in aanmerking voor een subsidie. Van de zestien evenementen worden drie evenementen voor het eerst gehouden dit jaar.

Wethouder Knape: “Katwijk staat bekend om de vele evenementen. Het is heel fijn dat wij een steuntje in de rug kunnen geven met deze subsidie. Speciaal voor nieuwe evenementen is er een startersbonus. Dit jaar is deze beschikbaar gesteld voor ‘the night of the Tributes’ in Tripodia, een tentoonstelling in het Spinozahuis en een evenement met de naam ‘Friends for Life’.”

Subsidieregeling
Ieder jaar stelt de gemeente maximaal € 30.500,- beschikbaar aan toeristische evenementen. Dit geld wordt verdeeld met een vastgestelde verdeelsleutel, waardoor dit zo eerlijk en transparant mogelijk gebeurd. Op basis van een puntensysteem maken zowel gevestigde evenementen als nieuwkomers kans op subsidie. Ieder evenement krijgt maximaal € 5.000,-. Er is één aanvraag meer gedaan, maar dit evenement voldeed niet aan de gestelde voorwaarden.

Verdeling
Dit jaar waren er voor het eerst meer aanvragen dan er geld te verdelen was. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle organisatoren verhoudingsgewijs worden gekort ten aanzien van het jaar ervoor. Dit is vervelend, maar de gemeente Katwijk moet helaas keuzes maken in haar uitgaven om zo haar financiële positie gezond te houden. Het is niet mogelijk meer uit te geven dan het vooraf beschikbare budget. In totaal wordt daarom € 30.323,- aan evenementenorganisatoren beschikbaar gesteld. Alle betrokkenen worden op hoogte gesteld.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X