Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #13: HBO Sociaal Werk

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #13: HBO Sociaal Werk

Voor iedereen die worstelt met het kiezen van een vervolgopleiding, hier een nieuwe bijdrage door Britt voor de rubriek Studiekeuze voor Studiekneuzen

Op de middelbare school heb ik Mavo gedaan. In het laatste jaar moest ik een studierichting kiezen op het MBO. Ik wilde graag iets breeds kiezen. Toen kwam al snel op de drie jarige studie Sociaal werk op het MBO Rijnland. Ik begon deze studie tijdens de corona periode hierdoor had ik veel online les en was ik weinig op school. In mijn laatste jaar had ik wel meer les op school. Dit vond ik fijner omdat ik meer inzicht kreeg wat de studie inhield. Na drie jaar heb ik mijn MBO 4 gehaald.

Omdat ik de afgelopen jaren weinig echt school heb gehad wilde ik graag nog naar school. Tenslotte was ik ook nog maar 18 toen ik klaar was met het MBO. Omdat ik nog steeds niet wist met welke doelgroep ik mee wilde werken heb ik weer voor Sociaal werk gekozen maar nu de HBO-opleiding op Hogeschool Leiden.

Ik vind de school en de opleiding erg prettig. Je werkt in projecten waar je samen verslagen moet maken. Verder heb je ook interessante vakken zoals: psychologie, sociologie, pedagogiek. Deze studie is zeker een aanrader voor mensen die maatschappelijk werk willen doen maar nog niet precies weten welke kant ze hiermee op willen.

Deze opleiding wil ik graag afmaken. Verder weet ik nu nog niet wat ik later wil worden. Ik hoop gedurende studie erachter te komen waar mijn interesses liggen.

Over de reeks Studiekeuze voor studiekneuzen

Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

De vorige edities vind je HIER!

Wil jij jouw verhaal ook delen?

Stuur een mail naar arno@kattuk.nl, dan spreken we af!

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X