Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Studenten ROC ID College leveren grote bijdrage aan Stichting Haarwensen

Blog

Studenten ROC ID College leveren grote bijdrage aan Stichting Haarwensen

Studenten die hun haar hebben laten knippen: Sanne van Wijnen, Ginella D’Amour en Suus Maksymiak en teamleider Petra Dobbe. Haar haar is geknipt door Oege de Jong, College van Bestuur ROC ID College.

Initiatief haarstylisten aangevuld door studenten

KATWIJK / LEIDEN – Voormalig docente, eigenaar en haarstyliste van kapsalon Aan Kop Kappers uit Rijnsburg, Marion de Best zette zich een jaar lang in om geld in te zamelen voor St. Haarwensen. Dat deed ze samen met haar collega en vriendin Miranda van Breukelen, eigenaar van Hairstyling Blitzz in Utrecht.

Beide haarstylisten wilden een grote persoonlijke uitdaging leveren en daarmee geld inzamelen voor de stichting Haarwensen in Nederland. Ze hadden dezelfde droomwens om de marathon van New York te lopen, maar dat het gekoppeld moest worden aan een goed doel voor Nederland, stond ook direct vast. De Best: “Het werk van de stichting Haarwensen sloot perfect aan bij ons vak. Onze inzet voor dit doel lag dan ook voor de hand.” Haarwensen schenkt kinderen tot en met 18 jaar een mooie pruik van echt haar als zij door ziekte of een medische behandeling kaal zijn geworden.

Sandy
Na veel voorbereiding en diverse acties om sponsors te werven, moesten De Best en Van Breukelen vlak voor vertrek helaas besluiten om van deelname aan de marathon af te zien. Orkaan Sandy maakte een marathon lopen onmogelijk. De Best: “Naast het feit dat wij niet konden afreizen omdat de vlucht werd gecanceld, gaf het ons beide geen goed gevoel te lopen in een buurt waar zoveel ellende was. De marathon moet een feest zijn en kreeg nu een negatieve lading. Zoals iedereen weet, besloot de burgemeester van New York uiteindelijk om de marathon te annuleren. Wij zijn heel dankbaar voor iedereen die ons initiatief en daarmee stichting Haarwensen belangeloos en onvoorwaardelijk steunde het afgelopen jaar.

cheque
Het totale sponsorbedrag was tot begin november opgelopen tot ruim zeven duizend euro. Na een sponsorloop door 14 jongens van het voetbalelftal bij Kampon (waarin de zoon van Van Breukelen speelt) kwam daar nog eens achthonderd vijftig euro bij. Met behulp van de Beauty Dagen van het ROC ID College van 18 en 19 december staat de teller uiteindelijk op 16.800 euro. Ook werden ruim 20 staarten afgeknipt om pruiken van te maken. Van Breukelen: “Enorm kicken, zoveel geld en staarten die we met zijn allen bij elkaar hebben gehaald. Wij zullen de cheque en staarten op 14 januari a.s. overdragen aan de stichting Haarwensen.” Meer informatie is te vinden op de website www.ikrenvoorhaar.nl en st.haarwensen.nl.

Beautydagen
De jaarlijkse Beautydagen van ROC ID College vonden dit jaar plaats op dinsdag 18 en woensdag 19 december. De opbrengst van deze dagen is altijd voor een goed doel. Na contact met oud-collega De Best werd dit jaar gekozen voor St. Haarwensen. Tijdens de bijzondere start van de Beautydagen lieten drie studenten en een teamleider Uiterlijke Verzorging hun haar flink afknippen.

De haarlengte moet volgens de richtlijnen minimaal 25 cm zijn, anders kunnen we het niet gebruiken voor een pruik”, lichtte Patricia van de Stichting Haarwensen toe. Dat is een behoorlijke lengte. Je hebt soms 6 strengen haar nodig voor een pruik. De studenten hebben er lang over gedaan om hun haar zo lang te laten groeien. “Ik was vanochtend al heel erg zenuwachtig” zei studente Sanne van Wijnen. Medestudenten knipten het haar van de studenten. Het haar van teamleider Petra Dobbe werd afgeknipt door Oege de Jong, lid van het College van Bestuur ROC ID College en collega Pauline van der Laan.

Alle studenten Uiterlijke Verzorging behandelden dinsdag 18 en woensdag 19 december zo veel mogelijk klanten in de vestingen Gouda, Leiden en Zoetermeer van ROC ID College. Klanten konden tegen een geringe prijs hun haar laten knippen, verven, een massage, een gezichts- of voetbehandeling ondergaan. De gehele opbrengst was bestemd voor Stichting Haarwensen. Ook de opbrengst van de kraampjes met leuke en lekkere dingen was eveneens bestemd voor Stichting Haarwensen.

 

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X