Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Studenten maken succesvolle reis

Blog

Studenten maken succesvolle reis

De Katwijkse Pabo-studenten Marina Lukkien (21) en Ymke Pompe (24) zijn terug van een succesvolle reis naar Malawi. Ze hebben daar een aantal weken onderwijs gegeven.

“We hebben ontzettend veel indrukken opgedaan”, vertelt Marina Lukkien. “Mooie, geweldige indrukken, maar we hebben ook de realiteit ervaren, wat soms behoorlijk heftig was. Zo zagen we met eigen ogen hoe primitief deze mensen in werkelijkheid leven en proberen te overleven. We hebben gezien wat de impact van de armoede is en hoe de mensen met elkaar omgaan. Het is ongelooflijk hoe positief die mensen dan nog kunnen zijn.”

De Pabo-studenten hebben niet alleen les gegeven maar ook onderwijsprojecten bezocht. Daarnaast zijn ze ook naar een weeshuis geweest.

“We hebben kennis gemaakt met het onderwijssysteem is Malawi door een lerarenopleiding te bezoeken”, vertelt Ymke. “En verder hebben we een hele goede band opgebouwd met Malawiaanse studenten. We brachten zelfs een nacht door in de huisjes waar deze studenten slapen. Ze wonen namelijk tijdelijk vlakbij de school. Dat was wel een hele bijzondere ervaring.”

De Pabo-studenten konden hun reis maken dankzij Edukans, een Christelijke organisatie voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. De thuisblijvers bleven op de hoogte door de website www.edukans.nl/scholenacties/onderwijsexpeditie/reisverslagen te bezoeken. Marina en Ymke willen iedereen die hebben bijgedragen (zowel financieel als qua support) bedanken.

De actie voor het verbeteren van het onderwijs in Malawi loopt nog door tot eind juni.

Voor meer informatie: www.sponsoractie-malawi.nl.

Giften zijn welkom op: rekeningnummer 1013.23.344 t.n.v. M.T.W. Lukkien onder vermelding van ‘gift Malawi-Lukkien’.

Eerder op kattuk.nl https://www.kattuk.nl/nieuws/nieuws_lokaal/koninginnedag-voor-malawi/

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X