Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Striptekenwedstrijd @ Hoofdbibliotheek. En de winnaar is……

Blog

Striptekenwedstrijd @ Hoofdbibliotheek. En de winnaar is……

Elke woensdag is er een workshop striptekenen in de hoofdbibliotheek. In 12 lessen leren kinderen uit groep 5 tot en met 8 alles wat ze maar willen weten over striptekenen. Het is de bedoeling dat ze aan het eind van de 12de les een eigen stripboek hebben gemaakt. De groep van dit jaar is erg gezellig en ze zijn super creatief!

Woensdag 15 april was het alweer tijd voor de 7de les. De kinderen hadden toen al 6 weken kunnen werken aan hun eigen strip. De eigen strip werd deze keer echter opzij geschoven omdat er iets anders in de planning stond. Er moest een gag getekend worden! Een gag is een korte strip van enkele plaatjes of hooguit één pagina. De kinderen moesten een gag maken op basis van een onderwerp. De onderwerpen waaruit zij konden kiezen waren onder andere: 

–       De 1ste warme lentedag

–       Katwijk verjaagt meeuwen

–       De terror oehoe

–       Dirk Kuijt keert terug naar Feyenoord

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn uiterste best zou doen werd er een wedstrijd van gemaakt. Nadat iedereen zijn of haar gag af had mocht er gestemd worden! Het was een nek-aan-nek race maar uiteindelijk kwam Tessa de Kort als grote winnaar uit de bus. De gedeelde tweede plaats was voor Mees Jagerman en Ruben.

Hierna de tekeningen (klik voor GROOT):

1. Tessa de Kort: 1ste warme lentedag: ‘Ah, mijn ijsje smelt…en alles’

GAG Tessa

 

 

 

 

 

 

2. Mees Jagerman: 1ste warme lentedag: ‘De kinderen hebben er zin in!’

 GAG Mees

 

 

 

 

 

2. Ruben: Katwijk verjaagt meeuwen. ‘Skeer je weg!’

GAG Ruben

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

Laat een reactie achter

X