Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Streetwise Cup halve finale in Katwijk

Blog

Streetwise Cup halve finale in Katwijk

Op maandag 6 juni (2e pinksterdag) is de halve finale van de Streetwise Cup in Katwijk! Welzijnskwartier en onze Cruijff Heroes nemen de organisatie van dit 5 tegen 5 voetbaltoernooi op zich. Teams uit heel Nederland komen deze dag naar het Cruijff Court in de Molenwijk voor een felbegeerde finaleplaats!

Voorronde in Katwijk

Vrijdag 6 mei was de voorronde voor Katwijk. Op deze stralende dag streden 27 teams van 5 spelers om 4 halve finale tickets. Normaliter moet je eerst de kwartfinale door komen om naar de halve finale te komen, maar omdat Katwijk de halve finale organiseert wordt deze kwartfinale overgeslagen. 4 Katwijkse teams zijn door, in 4 verschillende categorieën: Jongens 10-12 jaar, meisjes 10-12 jaar, jongens 13-15 jaar, meisjes 13-15 jaar.

Cruijff Heroes

Cruijff Coaches Joost en Pascal (Welzijnskwartier) organiseren beide toernooien samen met 7 jongeren uit Katwijk. Deze jongeren hebben wij benaderd tijdens de ‘normale’ voetbaltoernooien. 6x in het voortraject zijn wij bij elkaar gekomen om alles voor te bereiden wat nodig was. Hier horen verschillende dingen bij zoals het draaiboek, sponsoring, flyers maken, competitieschema’s, materialen reservering, het informeren van buurtbewoners, het regelen van teams, site events etc. etc. Tijdens de voorronde en de halve finale zijn deze Heroes scheidsrechters en letten de Heroes ook op fairplay en regels. Kortom: Een leerproces voor de jongeren die ze nog lang zal bij blijven!

Halve finale!

Tijdens de halve finale is er ook van alles te doen voor toeschouwers! De exacte tijden van welke teams er wanneer spelen weten wij nog niet, aangezien de kwartfinales nog niet zijn gespeeld, maar de hele dag wordt er dus gevoetbald op 6 juni!

Streetwise Cup 2023

Voor volgend jaar zijn wij op zoek naar een nieuwe groep jongeren, die samen met ons het toernooi wil organiseren.

Heb jij interesse?
Mail dan naar sport@welzijnskwartier.nl

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X