Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Street4You! Rijnsburg vol in de zon – Verslag en foto’s

Blog

Street4You! Rijnsburg vol in de zon – Verslag en foto’s

Op woensdag 27 mei werd met stralend weer de vierde editie van de Street4You! Straatspeeldag op het skatepark in Rijnsburg georganiseerd. Deze activiteit wordt uitgevoerd door het Welzijnskwartier in samenwerking met vrijwilligers uit Rijnsburg. Met ruim 150 bezoekers kunnen we weer spreken van een succesvolle dag. 

Bij deze editie konden jongeren komen voetballen, schminken, nailart, graffiti, skaten, breakdance en schilderen. Tevens was er een bar waar jongeren zelf een smoothie of een gezonde wrap konden maken. Het Vortex kanon zorgde voor spektakel en de jongeren hadden geen moment om zich te vervelen.

Bij het Welzijnskwartier staat bewegen, gezonde voeding en het promoten van zinvolle (culturele en/of sportieve) vrijetijdsbesteding hoog in het vaandel en dat hebben we kunnen laten zien op deze dag.

De hele middag waren kinderen druk in de weer met alle activiteiten. Om kinderen en jongeren te stimuleren water te drinken bij (sport)activiteiten in plaats van gezoete frisdranken werden er gratis flesjes water uitgedeeld. Deze flesjes werden beschikbaar gesteld door Zorg en Zekerheid en zijn onderdeel van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) waar de gemeente Katwijk aan deelneemt.

De Straatspeeldag is voor alle leeftijden en richt zich op de inwoners van Rijnsburg. Voor volwassenen was er een koffiehoek die verzorgd werd door vrijwilligers van de buurtpreventie uit Frederiksoord. De bezoekers van de koffiehoek konden in gesprek met medewerkers van het Welzijnskwartier of helpen met de uitvoering van activiteiten. Op een speelse wijze werd dit dan ook gedaan en werd het echt een activiteit van, voor en door bewoners uit Rijnsburg.

Naast volwassenen en kinderen waren er ook ongeveer 10 jonge vrijwilligers van tienercentrum ’t Hok die zich hebben ingezet deze dag. De jongeren hebben de hele dag keihard geholpen met de uitvoering.  We willen alle vrijwilligers nogmaals bedanken dat zij deze activiteit mogelijk hebben gemaakt. We hopen dat we volgend jaar weer op hun inzet kunnen rekenen.

Foto’s van Street4You! Rijnsburg zijn HIER te vinden

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X