Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Street4You! Andreasplein groot succes

Blog

Street4You! Andreasplein groot succes

Welzijnskwartier organiseert elk jaar rond de zomer straatspeeldagen in de vijf dorpskernen van Katwijk. Op woensdag 1 oktober was het tijd voor de vijfde Street4You! straatspeeldag, deze keer op het Andreasplein in Katwijk aan Zee.

Ruin 120 kinderen en zo’n 50 ouders en buurtbewoners deden mee met de sportieve, gezonde en culturele activiteiten. Ze maakten heerlijke gezonde kipwraps en smoothies, ze konden zich in het zweet fietsen op een mountainbike parcours, er werden graffitikunstwerken gespoten, een pannavoetbal toernooi gespeeld, er was een klimmuur voor de stoere jongens en meisjes en kinderen konden zich laten schminken en hun nagels versieren.  Over het hele plein was van alles te doen en te beleven en was iedereen druk in de weer.


Dankzij JOGG Katwijk en Dunea stond er een watertappunt waar de kinderen gratis drinkwater konden pakken om de dorst op een gezonde en verantwoorde manier te lessen en even bij te komen van alle drukte. Hier werd de hele middag dankbaar gebruik van gemaakt. JOGG Katwijk had ook gezorgd voor waterkannen die kinderen samen met hun ouders mochten verven en versieren met zelfgemaakte stickers. Trots gingen zo’n 50 kinderen aan het einde van de middag met een unieke zelfversierde waterkan naar huis.

Zo kwam een einde aan helaas alweer de laatste Street4You! straatspeeldag van 2014. Gelukkig gaat het in 2015 gewoon weer verder. Vanaf het voorjaar van 2015 start een nieuwe ronde straatspeeldagen.

Foto’s van deze dag zijn HIER te vinden.

Speciale dank gaat uit naar de jonge vrijwilligers van JVC de Schuit die hebben geholpen met de activiteiten en het opruimen van het plein!

 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X