Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Stimukans verbetert doorstroming op woningmarkt

Blog

Stimukans verbetert doorstroming op woningmarkt

Maandagmiddag 10 maart hebben wethouder Willem van Duijn en directeur Peter Mathot van Rabobank Katwijk in aanwezigheid van de Klankbordgroep Woonvisie de overeenkomst voor het Stimukansfonds ondertekend. De gemeente Katwijk en Rabobank Katwijk staan beide garant voor een bijdrage van maximaal 75.000 euro in het fonds.

Stimukans is een initiatief om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. Iedereen die in Katwijk een bestaande of nieuwbouwwoning heeft gekocht en zijn eigen woning in de gemeente Katwijk – met een maximale taxatiewaarde van 275.000 euro – nog moet verkopen kan deelnemen aan Stimukans.

Stimukans halveert uw mogelijke verlies. Stimukans betaalt namelijk de helft van het verschil tussen de taxatiewaarde en de werkelijke verkoopprijs van uw huis. Bijvoorbeeld: u heeft een woning te koop staan en wordt getaxeerd op 250.000 euro. U verkoopt de woning voor 240.000 euro. U ontvangt van Stimukans een bedrag van 5.000 euro (50% van het verschil) en uw inleg bedraagt 2.400 euro (1% van de verkoopprijs). Het netto voordeel voor u bedraagt 2.600 euro. Bij een verschil van 2% tussen de getaxeerde waarde en de gerealiseerde verkoopprijs levert Stimukans al een voordeel op.

Meer informatie over Stimukans, hoe u zich kunt aanmelden en wie er nog meer aan mee werken vindt u op www.katwijk.nl/stimukans.

Persbericht gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X