Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Stichting Oekroe Handen Wapperen 2018 zit er op!

Blog

Stichting Oekroe Handen Wapperen 2018 zit er op!

Kort verslag en foto’s

De noodzaak van kinderopvang is in Oekraïne heel groot. De kinderen zijn dan onder vertrouwde leiding en de ouders, (als er al 2 ouders zijn!), kunnen dan werken om het noodzakelijk inkomen te verkrijgen. Daarom gaan de “Handen Wapperaars” dit jaar weer naar Oekraïne, om een gebouw geschikt te maken voor de kinderopvang. Dit jaar in het dorp Szultsyn, in midden Oekraïne.

IMG_2743Zaterdag 14 april vertrok het busje met gereedschappen voor de vrijwilligers (Uit Katwijk, Rijnsburg, Nieuwkoop en zelfs USA) van Stichting Oekroe Handen Wapperen naar Oekraïne. Maandag 16 april vlogen de andere 11 deelnemers via Wenen naar Kiev. Daarna richting Szultsyn. De Oekraïners, waar mee wordt samen gewerkt, waren al met het vervangen van de vloeren begonnen, zodat direct begonnen kon worden met het plaatsten van metal stud wanden en metal stud plafonds. De elektriciens gingen volop aan de slag met het aanleggen van de nieuwe elektrische installatie. Ook een hele klus!IMG_2717

In het weekend werden de 2 projecten van Handen Wapperen 2017 in Lotivka en Chotyrboki bezocht. Deze projecten zijn volop in gebruik. Zondag na de kerkdienst naar het klooster in Goradishoe. Een belevenis op zich! Tot en met donderdagmorgen 26 april is hard gewerkt. De Oekraïners maken het verder af. Daarna de afscheidspicknick aangeboden door de Oekraïense aannemer. Dan op naar huis. De vliegers waren vrijdagavond thuis. Het gereedschapsbusje kwam zaterdag in de loop van de dag weer in Rijnsburg aan.

Met dank aan alle sponsors en allen die het weer mogelijk gemaakt hebben om een beetje licht in het leven van kids daar te brengen!

Stichting Oekroe te Rijnsburg

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X