Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Gemeenteraadsverkiezingen 2018 /StemWijzer Katwijk online

Blog

StemWijzer Katwijk online

Bericht van 15 februari 2018

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente wil iedereen op een digitale en snelle manier informeren over de standpunten van de politieke partijen. Daarom heeft de gemeente een StemWijzer laten maken door ProDemos. De standpunten gaan bijvoorbeeld over de openingstijden van de horeca, de vrije zorgkeuze in de Wmo, de locatie voor de nieuwe bibliotheek en de plaatsing van windmolens. De twaalf partijen die deelnemen aan de verkiezing hebben allemaal aan de StemWijzer meegewerkt.

Klik HIER voor de StemWijzer Katwijk.

Stellingen
De StemWijzer bevat 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Vervolgens berekent de StemWijzer met welke Katwijkse partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Katwijk hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Gemeenteraadsverkiezing en referendum
Op woensdag 21 maart kunnen inwoners niet alleen stemmen voor de gemeenteraad, maar kan er ook voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 worden gestemd. Meer informatie hierover is beschikbaar op www.referendumwiv2017.nl. Begin maart valt de stempas in de bus. Om te kunnen stemmen op 21 maart is deze stempas nodig, samen met een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.

stemmen

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X