Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Stem op een Jongere

Blog

Stem op een Jongere

Stem op een Jongere is een landelijke, onafhankelijke en politiek neutrale organisatie voor en door jongeren. We zetten ons sinds de landelijke verkiezingen van 2021 in voor verbeterde representatie en participatie van jongeren tot en met 30 jaar in alle lagen van de politiek.

Naar schatting mogen 2,5 miljoen jongeren hun stem uitbrengen tijdens de verkiezingen. Dat is bijna een vijfde van alle mensen die kiesgerechtigd zijn. Dat betekent dat jongeren tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 30 van de 150 zetels kunnen bepalen. Maar momenteel zitten er maar vijf jonge mensen in de Tweede Kamer. Dat is nog geen vier procent van alle zetels. Dat moet anders.

Wij maken ons hard voor meer jongeren in alle lagen van de politiek. Wij geloven in een wereld waarin jongeren meedoen in de politiek en zo hun eigen toekomst vorm kunnen geven. Wij willen jongeren motiveren om hun stem te gebruiken en een verschil te maken. Daarom voeren we nu campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Samen stemmen op een jongere.

Om onze stem luid en duidelijk te laten horen, voeren we ieder jaar met de verkiezingen campagne om jullie enthousiast te maken om naar de stembus te gaan en te informeren over hoe je jouw stem op een slimme manier kunt gebruiken aan de hand van onze stemtool. Met deze tool zie je welke jongeren verkiesbaar zijn voor jouw partij. Zo bereiken we eerlijke vertegenwoordiging in de politiek. Ook willen we jullie inspireren en motiveren om zelf politiek actief te worden. Onze campagne voeren we voornamelijk online maar we organiseren ook evenementen omtrent de verkiezingen. Dit jaar organiseren we met de Tweede Kamerverkiezingen bijvoorbeeld weer een verkiezingsdebat.

Meer weten?
www.stemopeenjongere.nl

Stemtool

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen mag jij stemmen en je hebt niet zomaar een stem. Je hebt een voorkeurstem. Dat betekent dat je mag stemmen op iemand die jou representeert. Dat hoeft niet per se de lijsttrekker te zijn. Jouw stem mag ook gaan naar iemand die lager op de lijst staat. Deze persoon heeft dan meer kans om daadwerkelijk verkozen te worden en dus op een plekje in de Tweede Kamer. Maar hoe zet je je stem slim in? Of met andere woorden, hoe kun jij ervoor zorgen dat meer jongeren een zetel krijgen in de Tweede Kamer deze verkiezingen? Check gelijk onze stemtool die jou hiermee kan helpen.

Stemtool

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X