Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Steeds meer menstruatiekasten geplaatst in gemeente Katwijk

Blog

Steeds meer menstruatiekasten geplaatst in gemeente Katwijk

Gratis menstruatieproducten voor vrouwen die dat nodig hebben

Mensen met een beperkt budget hebben niet altijd geld om maandverband of andere menstruatieproducten te kopen. Maar wat als je daarom tijdens je periode van ongesteldheid niet met vrienden kan afspreken, niet naar kan school gaan of niet kan werken? Menstruatieproducten moeten daarom voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Daarom zet stichting De Roze Hulp zich voor in met onder andere menstruatiekasten.

Vanuit stichting De Roze Hulp worden steeds meer menstruatie kasten in de gemeente Katwijk geplaatst. De kasten zijn nu al te vinden op de CJG-locaties in de gemeente. Na de zomervakantie gaan vier middelbare scholen starten met menstruatie uitgifte punten. Daarnaast zijn er ook al twee buitenkasten. Dit worden er binnenkort meer. Stichting De Roze Hulp is niet alleen actief in onze gemeente. Ook in gemeente Teylingen zijn er verschillende menstruatiekasten geopend.

“1 op de 9 vrouwen heeft geen beschikking tot menstruatieproducten door geldproblemen. Via onze menstruatiekasten proberen we steun te geven op dit vlak”, geeft Leanne Noordover – de Regt aan. “Stichting De Roze Hulp doneert de menstruatiekasten. Ze onderhouden de kasten en vullen ze aan met net verpakte producten. Dit doen de vrijwilligers met passie. Zij vinden het vreselijk om te bedenken dat je zo weinig geld te besteden hebt, dat het kopen van maandverband of een deodorant echt een probleem is.”

Wethouder Gerard Mostert: “Initiatieven zoals stichting De Roze Hulp zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Zo hebben alle vrouwen en meisjes toegang tot menstruatieproducten en weerhoudt hun ongesteldheid hen niet van het meedoen aan de maatschappij.”

Doneren

Voor het vullen van de menstruatiekasten is stichting De Roze Hulp afhankelijk van donaties. Men kan altijd dichte en schone verpakkingen in de menstruatiekasten leggen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maandverband, tampons, inlegkruisjes. Zaterdag 9 juli is er van 9:00 uur tot 14:00 uur een grote inzamelingsactie bij de Albert Heijn op de Zeilmakerstraat.

Kijk voor meer informatie op www.derozehulp.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X