Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Startersleningen beschikbaar voor starterswoningen De Bloem in Rijnsburg

Blog

Startersleningen beschikbaar voor starterswoningen De Bloem in Rijnsburg

Voor alle woningen tot maximaal € 175.000,- v.o.n.

De raad van Katwijk heeft eind 2010 besloten voor nieuwbouwwoningen aanvullend budget voor startersleningen beschikbaar te stellen. Het college van B&W heeft besloten dit budget in te zetten voor de starterswoningen in het project De Bloem fase II in Rijnsburg.

Nieuwbouwwoningen
“De Raad en het college hechten veel belang aan de positie van de starters op de woningmarkt, ook in tijden van ombuigingen”, aldus wethouder Willem van Duijn. Met het aanvullende budget van 1 miljoen euro dat vorig jaar beschikbaar is gesteld kunnen ten minste 33 extra startersleningen voor nieuwbouwwoningen worden verstrekt. Bij nieuwbouw gaat het om woningen tot maximaal € 175.000,- v.o.n. (excl. 8% bijkomende kosten).

Starterslening
Op basis van een evaluatie uit 2010 blijkt dat de starterslening een belangrijk middel is om Katwijkse starters met een beperkt inkomen te ondersteunen bij de aanschaf van een eerste koopwoning. De maximale hoogte van de lening is 30.000 euro. De eerste drie jaar is de lening rente- en aflossingsvrij. Eind 2011 zal de regeling opnieuw geëvalueerd worden.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X