Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2024

Blog

Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2024

Vrijdag 19 april organiseert Welzijnskwartier de grootste kindersportdag van Nederland. Dit doet Welzijnskwartier in samenwerking met 17 basisscholen en 28 sport,- en cultuurverenigingen uit Katwijk en de regio!

Op sportpark De Krom doen dit jaar 1540 kinderen mee van 17 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De deelnemende kinderen krijgen twee workshops aangeboden, gegeven door sport- en cultuuraanbieders en de Gemeente Katwijk en omgeving. Groep 6, 7 en 8 maken zo kennis met het verenigingsleven uit de gemeente. De Koningsspelen worden om 09.30 uur feestelijk geopend op het hoofdveld van VV Katwijk door gezamenlijk de Koningsspelendans te zingen en te dansen.

Datumwissel in Katwijk

Welzijnskwartier heeft in samenspraak met de basisscholen ervoor gekozen om de Koningsspelen in Katwijk op een andere datum te organiseren i.v.m. de landelijke Koningsspelen. Bijna alle scholen hebben namelijk vakantie op 26 april (landelijke Koningsspelen).

Kom je ook kijken?

Belangstellende kunnen tussen 9.30 uur en 12.30 uur komen aanmoedigen op Sportpark de Krom. Zorg wel dat je van te voren weet waar je moet zijn, want de workshops zijn verdeeld over het hele sportpark en er zijn workshops op de velden van VV Katwijk, HC Catwyck, KLTV, SSV Katwijk en AV Rijnsoever. Informeer van te voren goed bij welke workshops uw kind, kleinzoon/dochter of bekende staat.

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De Gemeente Katwijk vindt het belangrijk dat haar inwoners in beweging komen. Zij stellen dan ook middelen beschikbaar om deze dag mogelijk te maken.

Voor meer informatie kun je terecht bij Welzijnskwartier. Mail naar sport@welzijnskwartier.nl of bel naar 071 – 40 333 23 en vraag naar sport.

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X