Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2022

Blog

Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2022

Op vrijdag 22 april is het weer tijd voor de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland. Door de coronamaatregelen konden de afgelopen 2 jaar niet plaats vinden op het sportpark en werd het feest op een andere manier georganiseerd. Voor de 10e editie neemt Welzijnskwartier de organisatie van de Koningsspelen in de gemeente Katwijk voor haar rekening en gaan wij er weer een groot feest van maken bij Sportpark de Krom!

Bijna 2000 kinderen

Op sportpark De Krom doen dit jaar 1961 kinderen (uit groep 6, 7 en  8) mee vanuit 22 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen doen 2 workshops. Ze kunnen uit een breed aanbod kiezen. Meer dan 18 sportverenigingen, cultuurverenigingen en sportaanbieders uit de regio bieden een leuke workshop aan. Zo maken de kinderen kennis met verschillende sporten en cultuur.

Feestelijke opening

De Koningsspelen worden om 09.30 uur feestelijk geopend door gezamenlijk de Koningsspelendans te zingen en te dansen.  Dit jaar zal Julian die doen. Julian zit bij Kinderen voor Kinderen (zij maakten  het liedje ‘FitTop10’ in samenwerking met de Koningsspelen).

Speciale spellenbox

De onderbouw en de scholen die niet naar sportpark de Krom kunnen komen worden niet vergeten. Welzijnskwartier biedt hen een spellenbox aan waarmee zij zelfstandig een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein. Daarnaast helpt Welzijnskwartier met het maken van fotospeurtochten door en rondom de school.

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien is de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk dat haar burgers in beweging komen. Zij stellen dan ook middelen beschikbaar om deze dag mogelijk te maken.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X