Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2019

Blog

Sportpark de Krom kleurt oranje tijdens Koningsspelen 2019

Op vrijdag 12 april a.s. is het weer tijd voor de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland. Voor de zesde keer neemt Come4Sports, onderdeel van het Welzijnskwartier, de organisatie van de Koningsspelen in de gemeente Katwijk voor haar rekening.

Op sportpark De Krom doen dit jaar 1826 kinderen mee van 21 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen krijgen 2 clinics van 50 minuten aangeboden. Door verschillende clinics in samenwerking met sportaanbieders en sportverenigingen uit de gemeente en de regio te organiseren, worden de kinderen gestimuleerd om actief te bewegen en kunnen zij kennismaken met verschillende sporten uit de omgeving.

De Koningsspelen worden om 09.30 uur feestelijk geopend door gezamenlijk de Koningsspelendans genaamd ‘Pasapas’ te zingen en te dansen. Een ieder is van harte welkom om te komen kijken en mee te doen!

De onderbouw en de scholen die niet naar sportpark de Krom kunnen komen worden niet vergeten. Team Come4Sports biedt hen een draaiboek aan waarmee zij zelfstandig een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein.

Wat zijn de Koningsspelen?
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk dat haar burgers in beweging komen. Zij stellen dan ook middelen beschikbaar om deze dag mogelijk te maken.

Persbericht Come4Sports Welzijnskwartier

Foto’s van de Koningsspelen zijn in de week erna te vinden op Kattuk.NL. Klik HIER voor foto’s, video’s en info vorige edities.

Koningsspelen foto

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X