Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Kattuk.tv /Terugkijken: de online Katwijkse Pubquiz vanuit de bibliotheek

Blog

Terugkijken: de online Katwijkse Pubquiz vanuit de bibliotheek

Check de video onderaan het bericht

Op woensdag 23 september om 20.00 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk de schrijvers Leendert de Vink en Jaap van der Marel van het populaire Katwijks woordenboek om met iedereen die dat wil online de Katwijkse Pubquiz te spelen. Het wordt een leuk en verrassend uurtje waarbij de meest curieuze Katwijkse woorden langskomen. Ga thuis de competitie aan en speel mee met deze online quiz.

Katwijkse Pubquiz
Leendert de Vink en Jaap van der Marel brachten in juni het Katwijks woordenboek uit. Binnen de kortste keren was het immens populaire woordenboek uitverkocht maar intussen ligt er weer een nieuwe druk in de boekwinkels. In het omvangrijke woordenboek staan meer dan 7000 Katwijkse woorden en uitdrukkingen: van een vrauwebeetje en een knaekepoeser tot zòò vet as ’n bokkem.

Om 20.00 uur beginnen we het online Kattekse uurtje vanuit de bibliotheek met een kort interview waarin de makers vertellen over de totstandkoming van het Katwijks Woordenboek. Na 10 minuten begint dan de quiz waarin de deelnemers vanuit hun eigen huis hun kennis over de betekenis van allerlei Katwijkse woorden en uitdrukkingen kunnen testen. Na de quiz worden de antwoorden met elkaar besproken en kan iedereen zelf concluderen of hij/zij het Katteks beheerst. De bibliotheek nodigt vier Katwijkers ter plekke uit en een van hen gaat met de felbegeerde hoofdprijs, een stikkezak met zeekaken, naar huis.

Gratis meedoen vanuit huis!
De Katwijkse pubquiz is op woensdag 23 september gratis en openbaar te volgen via livestream op Facebook live en YouTube live van Bibliotheek Katwijk. Als je een reminder wilt ontvangen, dan kun je een mailtje sturen naar apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Op 23 september krijg je dan een link toegestuurd naar de live-uitzending die om 20.00 uur begint.

De technische ondersteuning van deze livestream wordt verzorgd door jongerenwebsite Kattuk.nl

Doe je mee met de Katwijkse Pubquiz?

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X