Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Skaters presenteren plan nieuw Urban Skatepark aan raadsleden

Blog

Skaters presenteren plan nieuw Urban Skatepark aan raadsleden

Gisterenavond zijn de plannen voor het nieuwe skatepark gepresenteerd aan geïnteresseerde raadsleden en andere belangstellenden. Onder grote belangstelling van ruim 60 jonge skaters, BMXers, inliners, stuntsteppers en hun ouders werden de plannen overhandigd aan raadsleden van onder meer Hart voor Katwijk, DURF, VVD, CDA, ChristenUnie, GemeenteBelangen en D66 (laat maar weten of we een partij vergeten zijn).

Tekst loopt door na video

 

Na een korte inleiding door jongerenwerker Marcel van Tol van Welzijnskwartier nam het jonge Katwijkse BMX-fenomeen Jari Roggeveen de raadsleden op een tour door het skatepark om te laten zien waarom het verouderde park echt aan vervanging toe is. De slechte staat van het park zorgt namelijk voor onveilige situaties en onnodige ongelukken en bezorgt het park een negatief imago.

De pleisterdienst in Scum draait al jaren overuren. Vrijwel dagelijks komen er gewonde skaters binnen, waarvan een deel gelijk door kan naar de dokterspost en/of eerste hulp. Dit is volgens de skaters, zeker gezien het grote aantal jongeren dat het hele jaar door op het park te vinden is om hun sport te beoefenen, een situatie waar zo spoedig mogelijk een eind aan moet komen.

Vandaar dat ze de koppen bij elkaar hebben gestoken om te komen tot een uitgewerkt plan om het huidige skatepark te vervangen door een multifunctioneel Urban Sportpark. Met naast het skaten, bmx-en en stuntsteppen ook ruimte voor sporten als freerunnen, bootcamp, streetbal, basketballl en panna street soccer. Kosten van het plan bedragen een kleine 1 miljoen euro.

Bekijk het plan hieronder (pdf)
Urban Sportpark Katwijk 2020 0901

De aanwezige raadsleden waren zichtbaar onder de indruk van het uitgebreide plan en velen onderkennen ook de noodzaak tot vervanging van het park. De vraag is echter of ze er ook een miljoen euro voor over hebben. Uit de eerste reacties valt op te maken dat ze er hun best voor gaan doen.

Zo laten collegepartijen CDA en GemeenteBelangen (die gaan erover, samen met de SGP en ChristenUnie) weten onder de indruk te zijn van de plannen en zien ze de noodzaak tot vervanging.

Tekst loopt door na embeds


Nog even afwachten dus of deze partijen de daad bij het woord gaan voegen om dit nieuwe Urban Skatepark mogelijk te maken. Verder is het de vraag of de andere collegepartijen ChristenUnie en SGP het ook zien zitten en wat de oppositiepartijen er van vinden. Zodra we reacties vanuit deze politieke partijen hebben vullen we dit bericht aan (stuur de links maar door).

We houden je op de hoogte!

In de video hieronder laten de jongeren nog even heel duidelijk weten waarom het Skatepark vervangen moet worden!

Tekst loopt door na video

Meer weten?
www.nieuwskateparkscum.nl

Facebookpagina

Artikel Katwijk Actueel

Hieronder wat foto’s, gemaakt door Wesley Mastenbroek.

 

Geschreven door: Arno

Geen reacties

Laat een reactie achter

X