Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /SHD gaat voor huurverlaging bij Dunavie

Blog

SHD gaat voor huurverlaging bij Dunavie

Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ heeft de adviesaanvraag huurverhoging 2018 van woningcorporatie Dunavie weer op haar bureau liggen. Het woord ‘huurverhoging’ verklapt eigenlijk al jaarlijks welke kant het op zal gaan. De SHD is daar wat betreft de lagere huishoudinkomens helemaal klaar mee en sluit zich aan bij de ‘Actie voor huurverlaging’ van de Woonbond. Dat is de landelijk, overkoepelende organisatie voor huurdersorganisaties. Zij laat weten dat corporaties de afgelopen jaren forse winsten hebben geboekt. Bijna een kwart van de huur die corporatiehuurders betalen is winst.

Cees Oostindie, voorzitter van de SHD: ,,Kijk maar zelf eens op de website www.actiehuurverlaging.nl die de Woonbond heeft opgericht. Daar kan je als huurder zien wat de winst is van je corporatie. Wat dacht je van Dunavie over 2015 en 2016? Die jaren is er € 35.473.000,- winst gemaakt op de verhuur. Dat is een jaarlijkse winstmarge van 37%, dus van elke euro huur is er € 0,37 pure winst. Daar kan je ook via die site als huurder een oproep doen aan Dunavie om de huren voor 2018 te verlagen. Logisch dat de Woonbond daarom pleit voor een 10% huurverlaging voor 2018.”

Adviesaanvraag SHD
In Katwijk kwam in 2014 een 25% van de huurders al uit onder de vastgestelde armoedegrens. Oostindie: ,,Hoe zal dat percentage er anno 2018 uit zien? Voor de huishoudinkomens tot € 41.056,- sluit de SHD zich daarom bij deze actie aan. En anders gaan we voor de duidelijke taal van 0% voor al deze huurders. Dan gaat het toch om een 5673 huurwoningen in onze gemeente. Waar Dunavie uitgaat van een huurverhoging voor deze huurders variërend van 0% tot mogelijk zelfs 2,8%, zijn wij er echt klaar mee. Deze corporatie heeft al meer dan voldoende vlees op de botten en moet nu maar eens echt iets voor deze huurders gaan doen.” Voor de huishoudinkomens hoger dan € 41.056,- kan Oostindie meegaan met de voorliggende huurverhoging van 4% tot 4,9% zo ook met de gevraagde huurverhoging voor de vrije sector woningen.

Oostindie: ,,Kijk ook maar eens naar bijvoorbeeld onze buren van de Noordwijkse Woningstichting, daar is ‘maar’ een winstpercentage van 18%. Uiterlijk 3 april moet ons advies bij Dunavie binnen zijn. Wordt vervolgd… op zeker!”

 Ingezonden door: Stichting Huurdersbelangen De Duinstreek

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X