Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /SGP stelt vragen over overlast in de nachtelijke uren bij het uitgaan van Café The Safe

Blog

SGP stelt vragen over overlast in de nachtelijke uren bij het uitgaan van Café The Safe

De SGP is benaderd door omwonenden in verband met bovengenoemde overlast en het feit dat zij zich niet altijd door de gemeente gehoord voelden en soms van het kastje naar de muur werden gestuurd. Inmiddels is de beantwoording op de informatieve vragen binnen en blijken acties te zijn ondernomen om de overlast terug te dringen.

Directe aanleiding om contact op te nemen met de SGP was het recente sneuvelen van een ruit van Brownies en Downies.

Op vragen antwoordde de gemeente bekend te zijn met de overlast rondom de hoek Noordeinde en de Voorstraat en dat zij dit heel vervelend vindt voor de bewoners. Voor de locaties Tramstraat, Noordeinde en de Voorstraat zijn in 2022 bij de gemeente 11 meldingen binnengekomen en bij de politie 22. Tevens zijn er bij één van de bewoners op het Noordeinde toezichthouders langs geweest om metingen te verrichten. Mechanisch versterkte muziek werd alleen waargenomen op het moment dat personen in- en uit de inrichting bewogen. Het stemgeluid van het aanwezige publiek op straat overstemde de mechanisch versterkte muziek.

Naar aanleiding van de klachten is contact geweest tussen de gemeente en de horecaondernemer. Ook is de politie gevraagd extra alert te zijn op de locatie en zal er nog nader overleg met alle harde horeca plaatsvinden om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

Belangrijk is dat bij overlast in de nacht contact wordt opgenomen met de politie. De politie maakt een afweging of er direct gevaar is. Als dit niet zo is, kaart de politie het probleem aan bij de gemeente. Het melden van overlast kan ook altijd via het meldingsformulier op de gemeentelijke website.

Na 01:00 uur mogen geen bezoekers meer tot de inrichting toegelaten worden. Er gelden geen vaste sluitingstijden, als lid van het horecaconvenant gelden voor café The Safe geleidende sluitingstijden. De horecaondernemer is primair verantwoordelijk voor de gang van zaken in de inrichting en de directe omgeving daarvan voor zover het komende en vertrekkende bezoekers betreft.

De gemeente onderzoekt momenteel op welke manier het gedrag van het uitgaanspubliek beïnvloed kan worden door middel van nudging (gedragsbeïnvloeding).

De SGP kreeg van omwonenden terug dat er inmiddels geluidsopmeet apparatuur is opgehangen en dat zij hopen dat de overlast met hernieuwde aandacht en acties wordt opgelost. Uiteraard blijven ook omwonenden en politiek de vinger aan de pols houden.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X