Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Scum Katwijk: 1982-2012 – 30 jaar

Blog

Scum Katwijk: 1982-2012 – 30 jaar

In Maart 2012 bestaat jongerencentrum Scum 30 jaar. Deze mijlpaal kan de organisatie natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zullen er de hele maand Maart diverse activiteiten worden georganiseerd, die allemaal te maken hebben met het verleden, het heden en de toekomst van Scum.

Jongerencentrum Scum werd in 1982 met hulp van de gemeente Katwijk opgericht in een van de toenmalige kruithuisjes in ‘de Krom’, in de wijk Rijnsoever. In 1992 werd Scum vanwege de aanbouw van een nieuwbouwwijk gedwongen te verhuizen naar haar huidige locatie aan de Noordduinseweg. Het jongerencentrum kan inmiddels terugkijken op een rijk verleden aan activiteiten. Diverse grote bands (Sepultura, Slayer) en dj’s (waaronder Tiësto!!) hebben opgetreden in het jongerencentrum!

Met dit rijke verleden in het achterhoofd zal het programmeringsteam van Scum zich de komende maanden gaan buigen over een brede programmering voor Maart 2012. Alle aspecten uit het verleden van het jongerencentrum zullen worden meegenomen bij de totstandkoming van het programma! Verwacht een zeer interessant aanbod aan activiteiten waarmee Scum zal laten zien dat het zo nog 30 jaar door kan!

Voor meer informatie check: www.scumkatwijk.nl

Vrijdag 9 maart Dream Theatre Tribute Band Solid Vision weet net als Dream Theatre te benadrukten de mix tussen de oude progrock met progmetal. Kenmerkend van Dream Theatre is dat zij een toetsenist hadden wat de eerste progmetal bands niet hadden. Net als Dream Theatre bestaat Solid Vision uit leden die allen van het conservatorium kwamen en erg technisch werk leveren. Complexe composities, metal en rock is hun herkenbaarheid. Meestermuzikanten die zich presenteren door de enorme virtuositeit met hun instrumenten. Solid Vision is een Tribute To Dream Theatre, de succesvolste en beste band in de progmetal scene. Een optreden van Solid Vision maakt het ongelooflijke werkelijkheid en de band wordt niet voor niets Europa’s Nr.1 Tribute To Dream Theatre genoemd. zaal open 20.30 uur aanvang band 21.15 uur kaarten in de voorverkoop 10 euro aan de deur 12,50 euro

Vrijdag 23 maart Drumfestival ism de muziekschool Katwijk zaal open 19.30 uur aanvang 20 uur toegang gratis.

Zaterdag 24 maart VOLBEAT? Nee, niet Volbeat maar ‘the next best thing’; VOLBEER, de Nederlandse tribute to Volbeat. Naast Duitsland en eigen land Denemarken groeide de populariteit van de Deens rockabilly metal band het hardst in Nederland en het is dan ook niet gek dat ons land de beste Volbeat tribute neerzet in de vorm van VOLBEER. Nog geen jaar bezig en nu al een respectabele staat van dienst opgebouwd middels optredens in het zuiden met als voorlopig hoogtepunt het DYNAMO OUTDOOR Festival in Eindhoven. De band is er klaar voor om nu de rest van Nederland kennis te laten maken met hun hommage aan de Deense koningen van de rockabilly metal! Hef je glas en zing uit volle borst. Zaal open 20.30 uur aanvang 21.30 uur kaarten in de voorverkoop 5,00 euro.aan de deur 7,50 euro

Vrijdag 30 maart RAPALJE Celtic Folk Music Rapalje is Ierse, Schotse en Nederlandse folk op eigenwijze wijze. Dieb, William en Maceál zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán en theekistbas. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep een afwisselend repertoire van Ierse en Schotse dansmelodien en driestemmig gezongen liederen. De originele presentatie maakt een optreden van Rapalje tot een bijzondere act. Zaal open 20.30 uur aanvang 21.30 uur kaarten in de voorverkoop 10 euro aan de deur 15 euro.

Zaterdag 31 Maart, staat Scum in het teken van Bleus/rock. Op deze avond zal er in de kleine zaal van Scum de Jan Deurloo band optreden. De Jan Deurloo Band uit Utrecht bestaat uit 4 geroutineerde muzikanten. Al hun eerder opgedane bandervaring komt nu samen in deze band, waarin zij gewoon spelen wat zij zelf leuk vinden: vette, stevig dampende, smeuïge rock. En wat wil je nog meer dat een band die er niet alleen staat voor hun eigen lol, maar ook om het publiek een hoop plezier te laten beleven? De zaal zal open gaan om 20.30 uur de minimum leeftijd is 16 jaar en de entree is gratis.

Scum is te vinden aan de Noorduinseweg 3 te Katwijk voor voorverkoop kaarten zie info www.scumkatwijk.nl

Nog even de activiteiten in maart op een rijtje:

Geschreven door:   Redactie

Comments: 7

 • Dirk Kuijt

  Beantwoorden 28/02/201211:11

  Iedereen kende Scum vroeger (collega van me uit Lelystad kende het zelfs) omdat er grote namen kwamen, als Biohazard, Slayer, Heideroosjes, etc.

  En nu op de 30 jaar reunie komt… MisPoes.

  No offence naar de dames, maar in vergelijking tot vroeger is dit inderdaad mis poes…

 • FenderBerg

  Beantwoorden 28/02/201214:33

  Had van de organisatie begrepen dat dit een noodgreep was omdat de oorsprinkelijk ingeplande band op het laatste moment heeft gecancelled. Dat, en Slayer wou niet.

 • Benno

  Beantwoorden 28/02/201223:35

  FenderBerg heeft gelijk, maar bij de metal reunie op 17 maart met Stormrider wordt het wel gaaf met goeie ouwe metalnummers en oude foto’s en video’s van de Scum in de 80´s

 • Scorpio

  Beantwoorden 29/02/201203:50

  Scum is niet het Scum van vroeger meer.
  Wat ik ooit begrepen had was het een doorn in het oog van de gemeente katwijk in de jaren 80 op de toen huidige lokatie. De muziekstyle die er gespeeld werd was ook niet na de smaak van de christelijke gemeente katwijk. Kortom weg naar een andere lokatie (huidige parkeerplaats noordduinen) en zo kon de wijk Rijnsoever verder bebouwd worden.

  Niks ten nadelen van Scum, want Scum doet verder goed werk en doet haar best om feesten zo goed mogelijk neer te zetten zie Oud & Nieuw maar zo ”groots” als toen is vandaag de dag niet meer van toepassing zo ik het begrepen heb.

  Maar ook ik kan dit H-E-L-E-M-A-A-L mis hebben….

 • Aagje

  Beantwoorden 29/02/201210:29

  Scum was een van de eerste echte hardrock-centra van Nederland. Bands die in de jaren 80 en 90 groot werden hadden net aan het idee dat dat mogelijk was en wisten niet eens wat ze overkwam.
  Manowar, Biohazard, Tiesto (jaren90 dan weer) waren toen nog helemaal niet zo mega als nu en werden door Scum binnengehaald. Die konden echt niet terecht in een 013, stadion of goffertpark.

  Daarbij komt dat Nederland altijd een loyale scene heeft gehad. Iedereen ging los en was blij met een muziekje en een biertje. Zowel voor metal, punk als hardcore was Nederland een graag aangedaan land.

  Tegenwoordig is het meer de moeite om naar Duitsland, Denemarken of Belgie te gaan omdat ze daar nog een beetje los gaan.

  En face-it, Scum herbergt 400 man max? Dat was toen ook al hoor, het pand is niet verandert en het eerste pand was kleiner heb ik begrepen.

 • Aagje

  Beantwoorden 29/02/201210:31

  De Schuit heeft trouwens ook een groot verleden qua bands programmeren die op het randje staan van doorbreken. Denk aan Heideroosjes, Krezip, Racoon, enzenz.
  Die waren goed, (vlak) daarna groot. Dat is nog eens een neusje voor programmeren van ‘knusse’ concertjes.

 • mr. @

  Beantwoorden 03/03/201211:01

  In het verleden behaalde successen geven geen garantie voor de toekomst…

Laat een reactie achter

X