Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Schuitfestival dit jaar niet buiten maar binnen. O.a. vanwege verscherpte regelgeving

Blog

Schuitfestival dit jaar niet buiten maar binnen. O.a. vanwege verscherpte regelgeving

Via Facebookschuit

Facebook Event

Verscherpte regelgeving evenementenbeleid Katwijk draait legendarisch buitenfestival de nek om

Festival nu binnen, met vanaf 12 uur: Fat Angel, Rilan & The Bombardiers, Canonball Johnsons en Lookapony

Koninginnedag verandert in Koningsdag. 30 april verandert in 27 april, dit jaar 26 april. En ook bij De Schuit verandert er veel rondom deze feestelijke dag. Of we nu zijn verbouwd of niet; er is nogal wat veranderd voor wat betreft het organiseren van een festival in Katwijk. Daarom zal De Schuit dit jaar geen festival buiten organiseren. Hoeveel plezier we al die jaren hadden, weer of geen weer; het is in deze tijd te moeilijk om een evenement als deze te organiseren en uit te voeren binnen de regels van de wet.

Het bestuur van De Schuit heeft hier lang over nagedacht, argumenten tegen elkaar afgewogen en vergaderd; de conclusie is dat we het niet doen.

Redenen hiervoor zijn onder andere de verscherpte regelgeving waardoor we het festivalterrein meer zouden moeten afsluiten en omheinen met hekken, we minstens een tiental security-mensen zouden moeten inhuren, de verhoogde eigen consumpties die worden gebruikt op het festivalterrein in plaats van dat er drank aan de bar wordt gekocht, het aantal vrijwilligers dat steeds moeilijker te vinden is en dat tegelijkertijd meer verantwoordelijkheid moet dragen op een dag als deze. Kortom: meer kosten, meer risico, minder opbrengsten en minder mankracht.

We hebben altijd veel plezier gehad, elk jaar als heel Katwijk weer oranje kleurde. En we weten dat het Schuit festival een van de hoogtepunten in het Katwijkse evenementencircuit is, maar helaas; hier komt een einde aan.

Dit jaar zal het evenement naar binnen worden gehaald en zullen we tijdens Koningsdag, dit jaar op zaterdag 26 april, de bands en festiviteiten in De Schuit laten optreden en plaatsvinden. Dit zorgt voor minder investeringen in security, minder investeringen zoals de huur van apparatuur en minder verantwoordelijkheid dan een buitenfestival met zich meebrengt, maar veel binnenruimte, gratis toegang en een dak boven je hoofd mocht het gaan regenen. En natuurlijk is er gewerkt aan de programmering op deze dag en zullen de optredende bands en acts van vergelijkbaar niveau zijn als voorgaande jaren! Hierin zal niets veranderen. De Schuit zal dus hoe dan ook wel een evenement organiseren op Koningsdag, al zal deze er anders uit gaan zien dan je misschien gewend bent van ons. Hou www.deschuit.nl en www.facebook.com/jvcdeschuit in de gaten voor meer informatie over programmering, tijden en andere zaken, of volg ons op Twitter via @deschuit.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X