Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Schuit ziet toekomst positief

Blog

Schuit ziet toekomst positief

Het bestuur van JVC De Schuit ziet de plannen van de gemeente Katwijk als positief. Afgelopen informatieve raadssessie is er voorgesteld om voor eind van 2016 een nieuw jeugdbeleid op te stellen. De wens van Wethouder Knape is om in de vorm van een platform-bijeenkomst meerdere malen met de besturen van jongerenverenigingen mee te denken in het maken van het beleid. Hier staat JVC de Schuit achter en willen wij graag onze medewerking aan verlenen.

De Schuit heeft nog steeds zorg om de introductie van een andere manier van subsidiëring, de zogenaamde BCF-Systematiek. Tevens wil het bestuur van de Schuit de zorg uiten hoe de subsidieregeling voor 18+ eruit zal komen te zien. Deze groep is namelijk zeer belangrijk voor de nieuwe aanwas van vrijwilligers.

Het bestuur heeft afgelopen jaar een toename gezien van het aantal bezoekers. Ook de vrijwilligersaantallen groeien en de evenementen worden drukbezocht. Vanuit de buurt zijn er niet tot nauwelijks klachten van overlast en de wijkagent heeft in een gesprek aangegeven blij te zijn met de koers die De Schuit vaart.

Afgelopen zaterdag was het een drukke bedoening in De Schuit, hiphop-act De Likt stond op het podium en alle kaarten voor het evenement waren ver voor aanvang uitverkocht. Dit alles is uitgevoerd met een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Er worden momenteel gesprekken gevoerd met Stichting Welzijnskwartier om te onderzoeken of zij het beheer van het pand van de Schuit over kan nemen zodat er meer gebruik gemaakt kan worden van het pand. Er lopen ook gesprekken met Kattuk.nl om mede-gebruiker te worden van het pand.

Het jaarlijks terugkerend Koningsdagfestival staat in de planning. De bands zijn geboekt en de vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereiding. Op onze website presenteren wij binnenkort het volledige programma!

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X