Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Samen strijden tegen corona!

Blog

Samen strijden tegen corona!

Katwijkse campagne om alert te blijven

De gemeente Katwijk start een nieuwe campagne om de gezamenlijke verantwoordelijkheid te benadrukken in de strijd tegen het coronavirus. Burgemeester Visser: “Nu het coronavirus weer opvlamt, is de enige oplossing dat we de schouders eronder zetten en het virus tegenhouden. Jong en oud, met elkaar èn voor elkaar. Deze strijd slaagt alleen als ieder van ons zijn best doet tegen Corona! ”

Voor wie het nog niet weet
De gemeente heeft allerlei inwoners op beeld gezet, om te benadrukken dat we dit samen doen. De poster is zichtbaar bij allerlei winkels, clubs en instellingen en is natuurlijk ook online te vinden. Het is een reminder voor ons allemaal: houd vol, blijf 1,5 meter afstand houden en denk aan de hygiënevoorschriften.

Mondkapjes in gemeentelijke gebouwen
Naast een mondkapje in het openbaar vervoer, geeft de overheid een dringend advies in openbare ruimten een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor personeel en bezoekers die rondlopen in het gemeentehuis en andere gemeentelijke gebouwen. Wilt u ook een mondkapje dragen als u een bezoek brengt aan het gemeentehuis? Alleen samen kunnen wij het verschil maken.

Gemeentelijke bijeenkomsten
Waar mogelijk werken we thuis. Dit geldt ook voor het personeel op het gemeentehuis. Alleen als het echt nodig is, werken er mensen op kantoor. Veel bijeenkomsten zijn geschrapt of uitgesteld. Zo ook de burgerschouw. Ieder najaar beoordeelt de gemeente, samen met haar inwoners, het beheer en het onderhoud van de buitenruimte. Door corona is besloten de burgerschouw voorlopig te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Ondanks veel digitale bijeenkomsten en sessies, zijn er nog bijeenkomsten die wel fysiek plaatsvinden. Hier wordt het maximum aantal van 30 personen gehanteerd, waarbij 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Spreekuur gaat door
Vanwege de maatschappelijke behoefte gaat het spreekuur van de burgemeester en de wijkregisseurs door. Het kan zowel fysiek, telefonisch of digitaal plaatsvinden. De keuze is aan de inwoner. Bij een fysiek gesprek wordt 1,5 meter afstand gehouden. Tijdens het gesprek is het niet nodig een mondkapje te dragen, maar graag wel bij binnenkomst.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X