Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Samen stoppen met roken in Stoptober!

Blog

Samen stoppen met roken in Stoptober!

Op 1 oktober start de 9e editie van de landelijke campagne Stoptober. Iedereen die wil stoppen met roken kan alle steun krijgen om 28 dagen niet te roken.

Meer dan 400.000 mensen deden de afgelopen jaren mee. Het werkt echt: ruim 70% van de deelnemers voltooit de maand rookvrij en de helft houdt het minstens 3 maanden vol. Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld: zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan gaan de uitdaging aan.

Doe mee!

De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2022. Je kunt meedoen door je in te schrijven via de website stoptober.nl. Je krijgt dan ondersteuning via de gratis Stoptober-app op de momenten dat je er even doorheen zit, of als je behoefte hebt aan ondersteuning, contact of afleiding. Je staat er dus niet alleen voor!

Regionale activiteiten in Hollands Midden

In de regio Hollands Midden moedigen we natuurlijk ook rokers aan te mee te doen. In Nieuwkoop staat bijvoorbeeld op 27 september van 12.00 tot 15.00 uur de Stoptober-camper bij het Ashram college. Bij deze camper krijg je informatie over stoppen met roken en de mogelijkheden voor ondersteuning daarbij. De gemeente Gouda zet in op een bijeenkomst voor haar medewerkers. En op de CJG’s dragen medewerkers van Hecht GGD Hollands Midden Stoptober-buttons. Ook hier word je graag te woord gestaan.

Preventie

De GGD-en zijn partner van Stoptober. Roken is de belangrijkste risicofactor voor ziekte en sterfte. GGD-en zetten zich in om zoveel mogelijk mensen te helpen te stoppen met roken. Voor meer informatie over stoppen met roken zie ikstopnu.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X