Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Samen sterk tegen Corona

Blog

Samen sterk tegen Corona

Uitwerking van de maatregelen in Katwijk

Net als de rest van Nederland houdt ook Katwijk zich aan de maatregelen die door het Rijk zijn afgekondigd. Dat gaat op veel plekken gelukkig goed. De afspraken zijn duidelijk: blijf thuis! Niet ziek en toch even naar buiten? Houd 1,5 meter afstand.

Noodverordening
Voor de veiligheidsregio Hollands Midden, waar Katwijk onder valt, is een 3e noodverordening vastgesteld. Door deze verordening kunnen we de voorgestelde maatregelen vanuit het Rijk ook daadwerkelijk uitvoeren en handhaven.

Kom niet naar strand, Panbos en Valkenburgs meer
In Katwijk houden we goed in de gaten of iedereen zich aan de regels houdt. Ook op het strand, in Panbos en bij het Valkenburgs meer. Als dit niet gebeurt, kunnen we een boete uitdelen en gebieden afsluiten. Breng uzelf en anderen niet in gevaar en houdt u aan de regels. Een luchtje scheppen kan, maar houd afstand. Ook op het strand of in het bos.

Milieustraat
De milieustraat is open, maar iedereen die hier niet persé naar toe hoeft, wordt gevraagd thuis te blijven. Om drukte te voorkomen, mogen slechts 15 auto’s tegelijk de milieustraat op. Door een omleidingsroute is de milieustraat op één manier bereikbaar. Kunt u niet direct door de poort? Wacht geduldig op uw beurt en blijf in de auto.

Levensmiddelenbranche start eerder
Alle supermarkten in onze gemeente mogen in deze periode om 5.30 uur starten met het bevoorraden van hun winkel, zodat het niet continu noodzakelijk is tijdens de openingstijden de schappen te vullen.

Ondernemersinformatie
Voor ondernemers kan de coronacrisis enorme gevolgen hebben. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning op www.katwijk.nl/ondernemers.

Weekmarkt
Het openhouden van de markt zorgt voor minder drukte in de supermarkten. Daarom wil de gemeente de markt openhouden. Zolang alle bezoekers zich goed houden aan de regels, kan dit ook. De gemeente faciliteert hierbij.

Slimmer chillen = corona killen
De veiligheidsregio Hollands Midden heeft een campagne ontwikkeld, speciaal gericht aan studenten en jongeren. De campagne daagt hen uit te laten zien hoe je slim kunt chillen in coronatijd. Met als belangrijkste boodschap: houd 1,5 meter afstand. Kijk voor meer informatie op www.slimmerchillen.nl.

Samen sterk
Burgemeester Visser: “het is geen gemakkelijke tijd. Door alle maatregelen staat ons leven op zijn kop. Vereenzaming ligt op de loer. Gelukkig zijn er in Katwijk al vele initiatieven om hier iets tegen te doen. Ga hier vooral mee door. Als we allemaal denken aan onze naaste(n), met wat hulp, een kaartje, een boodschap of wat extra aandacht, dan maakt dat deze periode iets draaglijker. Let op elkaar. Samen kunnen we dit virus overwinnen!”

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X