Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Ruim 23.000 euro schade jaarwisseling 2019-2020

Blog

Ruim 23.000 euro schade jaarwisseling 2019-2020

Helaas worden er elk jaar materialen in de openbare ruimte vernield. Dit jaar bedroeg de schade ruim € 23.000,-. Vorig jaar kwam de totale schade op ruim 26.000 euro.

Vuurwerkschade
Burgemeester Visser: “Het is ontzettend jammer te moeten constateren dat er ook dit jaar weer schade is ontstaan. We doen er alles aan schade als gevolg van vuurwerk tot een minimum te beperken. Van handhaving, preventie tot communicatie. De jaarwisseling is een feest. Zonde dat dit met vernielingen gepaard gaat. We blijven, samen met de politie, de strijd aangaan tegen vuurwerkvandalisme.”

Communicatie, handhaving en preventie
Naast een uitgebreide campagne met de slogan ‘Houd de boel heel’, handhaven de politie en GOA’s in deze periode heel intensief. Jongeren die betrapt worden met (illegaal) vuurwerk buiten de toegestane periode krijgen een straf opgelegd via HALT. Ook verwijdert de buitendienst van de gemeente waar mogelijk schadegevoelige materialen of sluit deze af.

Schade in de buitenruimte
In aanloop naar de jaarwisseling leek de schade mee te vallen. Toch hebben medewerkers van de buitendienst uiteindelijk toch behoorlijk wat vernielingen geconstateerd. De schade zit vooral in het vervangen van afvalbakken, verkeersborden en speeltoestellen. De kapotte materialen zijn inmiddels vervangen. Schade aan straatkolken wordt niet meegenomen in het totaalbedrag. Een kapotte kolk wordt pas later in het jaar zichtbaar, bijvoorbeeld na een zware regenbui. Het aantal kapotte kolken als gevolg van de jaarwisseling 2018/2019 is uitgekomen op ruim 18.000 euro. Dit is bijna 6.000 euro lager dan het jaar ervoor.

Aanpak van overlast en vandalisme
Alle schadelocaties zijn bekend en van de vernielde materialen zijn foto’s gemaakt. Deze worden doorgegeven aan de politie. Ook u kunt helpen. Heeft u gezien dat materiaal werd vernield en/of heeft u foto’s of filmpjes van vernielingen? Meld dit bij de politie, zodat de gemeente de schade op eventuele daders kan verhalen.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X