Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Recordaantal deelnemers bij Katwijkse Nieuwjaarsduik 2010

Blog

Recordaantal deelnemers bij Katwijkse Nieuwjaarsduik 2010

Ruim 900 mensen zijn het nieuwe jaar fris begonnen door een duik te nemen in de koude Noordzee. De voorspelde ijzige kou bleef uit en daardoor was de animo voor deelname op de eerste dag van 2010 groter dan ooit.

Met een buitentemperatuur van rond het vriespunt en een watertemperatuur van 5 graden nam ondanks de kou en de verwachtte slechte weersomstandigheden dit jaar een record aantal deelnemers deel. Volgens Floris Weegink, één van de organisatoren, was het dan ook perfect duikweer: “Ja, het was fris maar het vriendelijke zonnetje maakte het helemaal goed. Ik kon het niet laten om zelf ook weer eens mee te duiken dit jaar, wat een mooie dag!”

Recordaantal deelnemers

In de aanloop naar nieuwjaarsdag berichtten de media over afgelasting van nieuwjaarsduiken in het land. Dit jaar werd op 68 plaatsen in Nederland gedoken en niet alleen in de zee. Een aantal duiken elders werd afgelast omdat veel binnenwateren bevroren waren. De Katwijkse Nieuwjaarsduik heeft echter niet op losse schroeven gestaan en kon gewoon doorgang vinden, sterker nog; er nam een recordaantal deelnemers mee dit jaar. Medeorganisator Patrice Luscuere kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de duik en heeft nog ambitie: “Volgend jaar gaan we voor de 1000!”

Gezelligheid en saamhorigheid

De deelnemers werden aangemoedigd door vele enthousiaste toeschouwers. Elke duiker kreeg een warme muts en kon zich omkleden in een van de tenten die op het strand stonden. Onder het gezang van gezelligheidskoor Kattuks Volk stelden de deelnemers zich op aan de startlijn waarna ze om 15.00 uur onder luid gejoel en geschreeuw het water in renden. Ondanks de kou deden zich er gelukkig geen calamiteiten voor zodat de aanwezige KNRM niet hoefde in te grijpen. Na afloop lieten vele duikers zich de erwtensoep goed smaken en kregen zij als bewijs van deelname de oorkonde uitgereikt.

Opbrengst en goed doel

De opbrengst van de Katwijkse Nieuwjaarsduik 2010 kwam dit jaar geheel ten goede aan de KRV-jongeren van het project ‘Bouwen in Jamaica’, onder de vlag van Worlds Servants. Zij zullen in de zomer van dit jaar gaan afreizen naar het ontwikkelingsland Jamaica om daar een school op te bouwen. Ook de voorgaande jaren was er de samenwerking met deze projectgroep.

Tevreden organisatie

Om 09.30 waren de eerste medewerkers van de Nieuwjaarsduik al op het strand aanwezig om het terrein op te bouwen. Met de hulp van de jongeren van Worlds Servants ging het voorspoedig en was het terrein ruim op tijd gereed om rond 14.15 uur de eerste inschrijvers te verwelkomen.. Patrice Luscuere vult enthousiast aan: “Dit is echt een leuke groep gemotiveerde jongeren die het niet alleen voor het geld doet maar het ook leuk vindt om te helpen bij dit evenement”. Na afloop kijkt de organisatie tevreden terug op wederom een geslaagde Nieuwjaarsduik.

Foto’s

Op https://www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl/fotos/ zie je een foto-impressie van de Katwijkse Nieuwjaarsduik 2010.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X